Топлене масло або масло ГХІ

Автор: richinna 11 Апреля 2018
Топлене масло або масло ГХІ
Корисне, лікувальне і дуже ароматне масло. У складі масла Гхі багато вітамінів А, Е, D і К. У комплексі вони зміцнюють імунну та нервову систему людини, покращують травлення і стимулюють функції печінки.
А також топлене масло бореться зі старістю, серцево-судинними захворюванням та приносить багато іншої користі. 

Потрібно:

  • Масло вершкове (домашнє!!!) 1 кг.
Зробити вершкове масло топленим- це не означає, що його потрібно просто нагріти і розтопити. Цей процес займе 1-1,5 години, але Ви отримаєте справжнє топлене масло, яке немає строку зберігання, бо чим довше воно стоїть, тим більше набуває лікувальних властивостей.
Не потрібно топити магазинне масло, тільки посуд забрудните :) Сходіть на ринок і купіть домашнє справжнє вершкове масло! Ціна буде 150 грн. за 1 кг , вихід топленого масла десь 700 мл. Для порівняння готове топлене масло коштує 700 грн.за 450 мл. 
Масло потрібно нарізати кубиком, скласти в каструлю (яка не окисляється) і топити на малому вогні. Спочатку на поверхні буде збиратися щільна пухкенька піна, яку потрібно зібрати окремо в мисочку( на ній можна спекти печиво) 
Потім масло розділиться і знизу буде молочна кислота, а зверху масло. На цьому етапі можна використати 2 способи: 
1) вимкнути вогонь, залишити щоб масло застигло, відділити верхній масляний шар від молочного шару(молочний шар викинути) і продовжувати топити масло до прозорого кольору.
2)Продовжувати далі топити масло помішуючи дерев'яною ложкою, щоб молочна кислота не пригоріла і піднімалась догори доки вся не підніметься. Її потрібно зібрати і викинути. (Я топлю масло цим способом) 

Через марлю, серветку чи кавовий фільтр процідити масло в глиняний глечик і дати остигнути. 
Накрити остигше масло кришкою і зберігати при кімнатній прохолодній температурі. Строк зберігання необмежений. Чим довше масло стоїть, тим воно цінніше. Колись топлене масло знахарі передавали з покоління в покоління. 
Масло можна використовувати і в косметології. З'їдаючи 1 ч.л. в день топленого масла, це додатково змастить ваші суглоби і шкіру. 
Більш детальне інфо про користь- можна знайти в інтернеті.
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Elma 11 Апреля 2018
# 0

Прекрасный рецепт. Я топлю как раз этим способом. Некоторые предпочитают духовку или водяную баню, но это только усложняет процесс. Отлично стоит в шкафу и летняя жара ему не помеха.

richinna 13 Апреля 2018
# 0

Я тоже очень довольна и вкусом и пользой и условия хранения устраивают вполне. Теперь если и жарю,то только на нем! Заказала уже 3 кг масла, чтоб часто не играться  

Ксюша 11 Апреля 2018
# 0

richinna 13 Апреля 2018
# 0

Ole_sya 12 Апреля 2018
# 0

Чудовий рецепт

richinna 13 Апреля 2018
# +1

Дякую! Користуйтесь на здоров'я! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014