Свинина з чорносливом та селерою

Автор: Oksana_sadova 26 Сентября 2016
Свинина з чорносливом та селерою
Це дуже смачне поєднання: чорнослив, свинина та селера.

Ингредиенты

  • свинина 600 г.
  • чорнослив 200 г.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • селера черешкова 2-3 шт.
  • сметана 200 г.
  • борошно 1.5 ст. л.
  • коньяк 50 мл
  • сіль
  • майоран
  • мелений чорний перець
  • щіпотка цукру
  • сік лимона
Насамперед нарізати чорнослив навпіл і намочити його в коньяку, якщо не покриє повністю, додати трохи води. (я коньяк не давала, це все зробила просто з водою).Прогріти чорнослив на малому вогні 5-6 хвилин в сотейнику, зцідити і відкласти.
М'ясо очистити від плівок і нарізати шайбами 2,5 см.На нагрітій сковорідці  обсмажити м'ясо з двох сторін по декілька хвилин, до легкого зарумянення. Обсмажені шматки м'яса скласти в сотейник.

Цибулю ріжемо кубиком і доводимо на сковороді до м'якості.
Кубиками нарізаємо  стебло селери. Додаємо до цибулі, накриваємо кришкою і смажимо до розм'якшення селери (до, так званого стану, — аль-денте). Злегка підсолоджуємо цукром і підкисляємо соком лимона.
Борошно розводимо холодною водою і змішуємо з сметаною до зникнення грудочок.
М'ясо в сотейнику солимо, перчимо, додаємо цибулю, селеру, чорнослив, сметанну заправку. На малому вогні доводимо до кипіння і не перестаючи помішувати варимо 5-6 хвилин. (я варила більше).
Додаємо пів чайної ложки майорану, перевіряємо на сіль, перець. Якщо все добре то знімаємо з плити.
Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 28 Сентября 2016
# 0

Зелень селери я не дуже люблю,корінь вже полюбила після Закарпаття, а от м'ясо чи ребра з чорносливом моє улюблене поєднання

Oksana_sadova 29 Сентября 2016
# 0

Я селеру також не люблю, зелень сприймаю тільки у маринованих помідорах, але тут це поєднання сподобалося

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014