Брокколі (оброблення і заготовка)

Автор: richinna 15 Сентября 2016
Брокколі (оброблення і заготовка)
Коли я купувала взимку заморожену брокколі, мене завжди дивувало, чому в неї такий яскравий і гарний колір? Тепер я знаю секрет, до якого я дійшла логічним шляхом,завдяки персикам)))

Брокколі - це постачальник вітамінів С, РР, К, U і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін С) в брокколі майже в 2,5 рази більше, ніж в цитрусових. Також брокколі - це багате джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза. Капуста брокколі конкурує з цвітною капустою, перевершуючи її в два рази за змістом не тільки мінеральних солей, а й білка. Один з найкорисніших овочів, джерело вітамінів і мінералів. Крім високого вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, бета-каротину і клітковини, в брокколі є антиоксиданти та інші речовини, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань.

Потрібно:

  • Капуста брокколі 1 кг
  • Сода харчова 1 ч.л.
  • Вода 1,5 л
  • Пакети для заморозки 2-3 шт.
Воду налити в глибоку каструлю та дати воді закипіти. Всипати соду,щоб вона погасилася в окропі та занурити качани брокколі суцвіттям вниз. Дати закипіти(1 хвилина) та занурити брокколі у холодну воду на 2 хвилини. 
Розібрати брокколі на суцвіття та викласти на дощечку або піднос. Заморозити в морозильній камері.
Скласти заморожену брокколі в пакети для заморозки по 300-500 г та зберігати в морозильній камері до використання у стравах. Перед використанням брокколі не потрібно розморожувати, а додавати у страви заморожену за 3-5 хвилин до закінчення готування.



Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
julinka 15 Сентября 2016
# 0

richinna 15 Сентября 2016
# 0

JuryZubko 20 Сентября 2016
# 0

Ваш спосіб збереження кольору справді працює. Дякую за чудову пораду.

richinna 20 Сентября 2016
# 0

Дякую і Вам,що користуєтесь моїми порадами і рецептами!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014