Консервована заготовка для салатів

Автор: richinna 29 Июля 2017
Консервована заготовка для салатів
Моя ідея експерементальної консервованої заготовки на зиму (може ще є молодий горошок) для салатів - олів'є, венегрет, з печінкою тріски і т.д.  
Декілька баночок на всякий випадок не зашкодять. Я не люблю в салатах сиру цибулю і варену моркву, тому думаю, що консервована буде смачніша. 
Співвідношення продуктів і маринад може бути за Вашим смаком. Я ж хочу поділитися самою ідеєю,яка випадково прийшла мені в голову :)

Потрібно для маринаду на 1 літр. банку:

  • Сіль (кам'яна) 1 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Оцет 9-% 2 ст. л.

А також на 1 літр. банку:

  • Листя вишні 4 шт.
  • Листя смородини 2 шт.
  • Кріп парасолька 1 шт.
  • Огірки середні 8 шт.
  • Горошок зелений молодий 8 ст. л.
  • Цибуля (маленька) 1 шт.
  • Морква молода 2 шт.
На дно банки викласти кріп і частину листя. 
Огірки обрізати з обох сторін і стоячи скласти в банку. Засипати  провареним 5 хвилин молодим зеленим горошком.
Зверху викласти порізану кубиком сиру цибулю.
Також викласти порізану кубиком і проварену 3 хвилини моркву. 
В мене відношення цибулі і моркви 1:3.
Додати в банки сіль і цукор, влити оцет, прикрити листям вишні та залити банки окропом,залишити на 10 хвилин. Поставити каструлю з килимком і водою на вогонь,нагріти воду.  
Я не додаю перець горошком і різні мілкі спеціїї, щоб потім їх не вибирати, а тільки злити розсіл і викинути листя, і нарізати мариновані огірки.
Стерилізувати заготовку на зиму для салатів під стерилізованою кришкою з моменту закіпання води 20 хвилин.
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 29 Июля 2017
# 0

гарна ідея....а у мене цього року урожай тільки на кабачки і цукіні, ще правда є інші огірочки, може вони будуть гарно родити....

richinna 30 Июля 2017
# 0

добре і те, в нас після урагану з градом мало що залишилось на городинах

SvetlanaAnikanova 29 Июля 2017
# 0

Да, такая заготовочка очень кстати зимой будет. Спасибо за идею.

richinna 30 Июля 2017
# 0

да,такая себе баночка-выручалочка

konfairy 29 Июля 2017
# 0

Супер! Відкрив банку і половина олів'є вже готова

richinna 30 Июля 2017
# 0

і не тільки...думаю, що відкрив баночку і народжується не один новий салатик

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014