Ікра кабачкова на зиму

Автор: richinna 4 Августа 2016
Ікра кабачкова на зиму
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму зі всіх рецептів, які я перепробувала, а в підсумку створила свій! Дуже схожа на кабачкову ікру з дитинства,але ще смачніша))) 
І готується швидко.

Потрібно:

  • КАбачки(очищені) 6 кг
  • Цибуля(середня) 10 шт.
  • Томатна паста 200-250 г
  • Майонез жирний 67% 350 г
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Олія 125 г
  • Лимонна кислота(без верха) 1 ч.л.
  • Сіль 20 г
  • Приправа сольова з коренями 80-100 г
Кабачки  разом з цибулею перекрутити на м'ясорубці.
Дати кабачкам закипіти на розсікачу вогню, та додати всі остальні інгредієнти. 
Томатну пасту можна замінити томатним соусом,але збільшити в два рази.
Все перемішати дерев'яною ложкою.
Болгарський перець можна теж перекрутити разом з кабачками або цибулею, а можна кинути цілим та варити.
Варити кабачкову ікру потрібно не меньше 1 години,періодично помішуючи, на повільному вогні з розсікачем. Ікра має постійно повільно кипіти і змінювати колір. 
В середині приготування можна спробувати ікру та за смаком досолит або додати  цукор,якщо ікра виходить кисловатою,все залежить від кислоти томатної пасти.
А тим часом підготувати стерелізовані банки та кришки для кабачкової ікри. 
Потрібно 12 шт.- 0,5 л банок.
Болгарський перець викинути та розлити гарячу ікру по банкам не знімаючи з вогню. 
Закрутити кришками та перевернути догори дном. 

Залишити так ікру до повного остигання.
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму в домашніх умовах,яка вариться годину-півтори.






Смачного!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 5 Августа 14:44
# 0

Я — слепая курица, хотела уже спрашивать, что у тебя в ложке на второй фотке. Да, икра "заморская" да с свежим белым хлебушком или батоном... когда та зима — открывай банки обратно

richinna 9 Августа 16:32
# 0

Я так по ней соскучилась,что в этом году две порции уже накрутила,вот думаю над третей

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014