Пляцок "Сирник варений"

Автор: gutka 5 Декабря 2016
Пляцок \
На ці вихідні, для своїх рідних, приготувала один із своїх улюблений пляцків з дитинства - хрусткі пісочні коржі перемазані солодким вареним сиром. Рекомендую - це дуже смачно!

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно пшеничне вищого гатунку 250 г.
  • цукор 0,5 скл.
  • масло вершкове 100 г.
  • яйця 1 шт.
  • сметана 2 ст. л.
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • Для крему:
  • сир домашній 500 г
  • цукор 2/3 скл.
  • яйце 1 шт.
  • масло вершкове 100 г.
  • пудинг 1 пачка
  • молоко 100 мл.
Борошно просіяти до миски, змішати з неповною чайною ложечкою розпушувача, додати цукор, нарізане на маленькі шматочки масло, яйце, сметану та  замісити м'яке, еластичне тісто. Розділити його на три рівні частини, на півгодини прибрати в холодильник.
Далі тісто на робочій поверхні розкачувати завтовшки 5 мм, за розміром вашої форми: круглої або в прямокутний пласт і перенести на пергаментний папір (у мене діаметр 25 см.). Випекти три коржі при темп.180 до злегка золотистого кольору.
Для крему краще купити  домашній сир, гарної якості. У ковшику гарно перемішати сир, масло, цукор, яйце. Поставити на вогонь і довести до кипіння. 1 пачку пудингу ванільного або сметанкового розвести в молоці і вилити до крему, ще раз довести до кипіння. Постійно помішуючи  варити масу до загустіння. Крем охолодити.
Перемазати сирною масою коржі і залишити пляцок в холоді. Зверху пляцок декорувати подрібненим шоколадом або кокосовою стружкою.
Найкраще смакує на другий день. Смачного!
60

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 6 Декабря 2016
# 0

в розрізі ідеально виглядає! Крем спробую обов'язково дякую

gutka 6 Декабря 2016
# 0

і крем смачний, і тортик — тож рекомендую)

konfairy 6 Декабря 2016
# 0

Мені дуже подобаються пляцки, але з таким кремом ніколи не зустрічала! Як же його сховати...до другого дня!

gutka 6 Декабря 2016
# 0

так, витримати до завтра — це не просто, "маєш рацію" по цій причині немає фото цілого пляцка, але я сьогодні спекла ще один — завтра маю іменини 

Oksana_sadova 6 Декабря 2016
# 0

Дуже апетитний і крем такий цікавий

gutka 6 Декабря 2016
# 0

дякую, цей пляцок дуже смачний, правда ми дуже любимо все сирно-сметанкове 

Oksana_sadova 6 Декабря 2016
# 0

Катя, а сир не потрібно перед тим перетирати 

gutka 6 Декабря 2016
# 0

Все залежить від сиру, мені із села зазвичай передають ідеальний, інколи тільки можу поставити ще під гніт, а якщо потрібно досягти більш гладкої консистеції сирної маси — сир можна перетерти або пробити блендером.

Zmeychka 6 Декабря 2016
# 0

Очень красиво и аппетитно! Понравился творожный крем, беру на заметку!

gutka 6 Декабря 2016
# 0

Спасибо большое 

gutka 7 Декабря 2016
# 0

на прохання рідних повторила))))

konfairy 7 Декабря 2016
# 0

Бачу, в тебе вже передсвяткова репетиція! Все, сьогодні спробую!

gutka 7 Декабря 2016
# 0

Так, сьогодні маю святковий обід (7 грудня  — день великомучениці Катерини, у народі "Катерини", свято дівочої долі)

konfairy 7 Декабря 2016
# 0

konfairy 7 Декабря 2016
# 0

Мій пляцок — у холодильнику! Скориставшись "службовим становищем" разом з котом спробували трохи коржика і крема — смачно! Але замало, тому доведеться чекати до завтра. До речі, додала у крем ложку коньяку (готувала для дорослих) і замінила пудинг крохмалом. Звіт — завтра!

konfairy 8 Декабря 2016
# 0

Ось і мої вітання усіх Катерин з минулим святом! Фоткала зранку поспіхом, бо деякі нетерплячки вже спробували обрізки і танцювали за спиною с чашкою, канючили, що спізнюються та коментували під руку мої фотостраждання

На фото не видно, але насправді крема багато і він дуже смачний! Дякую, Катюша!

gutka 15 Декабря 2016
# 0

дякую гарненько за фотозвіт, тільки сьогодні прочитала коментар — дуже дякую за привітання, на свято пекла два торти — цей і ще бісквітний рулет з шоколадно-малиновим мусом, гості сказали що білий торт смачніший, ще на другий день телефонували і дякували)))

konfairy 15 Декабря 2016
# 0

Дякую тобі, Катя, за рецепт! Повторю його ще й не раз! Крем справді незвичайний і дуже смачний!

konfairy 13 Января 2017
# 0

І мій черговий ляп — закінчився розпушувач, і я замінила його на соду, але (курка, курка, курка смажена) додала оцет і замість хрумких коржей отримала зовсім інші. Пляцок смачний, але це вже не те. Я це для того, щоб не робили так, як я. А крем бомбезний, хочу зробити з ним медовий бісквіт.

richinna 13 Января 2017
# 0

а зробити самій розпушувач швиденько?
 http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/razryhlitel-i-smes-specij-dlya-testa-i-vypechki-sdelaj-sam-rozpushuvach-5025.html#.WHiKwXSg_Dc

konfairy 13 Января 2017
# 0

Ти ж мене знаєш, у мене руки працюють швидше за голову

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014