Грибна лазанья (порційна)

Автор: richinna 4 Января 2017
Грибна лазанья (порційна)
Так як у мене немає порційних форм для лазаньї, а готувати велику і різати на куски,щоб вона не втратила форму і мала апетитний вигляд важко. Тому,не спалося мені якось вночі і я, думала-думала і придумала))), як зробити лазанью порційною, щоб при подачі подавати цілим порційним куском,який буде триматися купи)))

Потрібно на 4 порції:

  • Листи пасти для лазаньї 12 шт.
  • Гриби варені 500 г
  • Цибуля (середня) 1 шт.
  • Бальзамічний оцет 1 ст. л.
  • Сіль базилікава за смаком
  • Сметана 2-3 ст. л.
  • Томатний сік 5 ст. л.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Марокканська суміш,перець мелений за смаком
  • Сир розсольний "сулугуні" 250 г
Відварені гриби побрібнити в блендері.
На оливковій олії підсмажити порізану кубиком цибулю,
влити бальзамічний оцет та перемішати. Тушкувати 2 хвилини.
Додати гриби та добре підсмажити.
Добавити в сковороду з грибами і цибулею сметану,базилікову сіль,перемішати та протушкувати ще 3 хвилини на середньому вогні.
Влити томатний сік та приправити спеціями з перців або марокканською сумішшю. 
Перемішати та вимкнути вогонь через 3-5 хвилин.
Листи для лазаньї(краще брати яєчні) відварити за інструкцією у підсоленій воді.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно пшеничне 70 г
  • Молоко свіже 750 мл
  • Сіль,мускатний горіх(мелений) по 1 ч.л.
Розм'якшене вершкове масло змішати з борошном та розтопити на сковороді або в сотейнику до кашки. 
Влити молоко(гаряче,швидше буде) та заварити соус бешамель. Додати сіль та мускатний горіх
Все добре вимішати. Зручніше всього використовувати вінчик.
Далі збираємо лазанью. У мене силіконова форма розміром 20х20см 
На дно налити соус бешамель 4-6 ст.л. 
Викласти один лист, змастити половину листа соусом бешамель,викласти начинку з грибів на соус.
Посипати тертим сиром.
Накрити іншим листом,але так як на фото,щоб його кінець був в іншому кутку форми. 
Знову соус бешамель,грибна начинка і сир.
Одно фото пропустила....далі ще один лист, але щоб його кінець виходив за форму... з трьох листів- 6 слоїв буде достатньо,мені би було достатньо і 4-х шарів. 
Знову:соус,начинка,сир і накриваємо тим листом,що був першим. Далі знову:соус,гриби,сир
накриваємо тим листом,що був другим і знову:соус начинка,сир і накриваємо останньою половиною третього листа. 
Далі таким самим чином формуємо другу порційну лазанью.
третю та четверту...
Ось так має виглядати чотири порційні лазаньї в одній формі.
Заливаємо лазанью залишками соусу бешамель. Можна прикрасити грибочками. 
Поставити лазанью в розігріту духовку на 230 град. а коли лазанья почне "дихати" зменьшити вогонь до 180 град. посипати зверху сиром та запекти ще 20-25 хвилин.
Подавати лазанью з грибами гарячою. 
З початку не зразу поняли,що лазанья грибна))) думали з м'ясним фаршем. 
Вийшла дуже ситна і смачна грибна лазанья! 




Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 4 Января 2017
# 0

А у мене невдалий досвід приготування лазаньї. Готувала декілька разів і все не те. У вас гарна.

richinna 4 Января 2017
# 0

Дякую! А можна мені оціночку поставити за гарну лазанью?

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Це приємно коли ставлять оцінки, що це когось зацікавило, рецепт комусь потрібний, але бачу ,що дуже багато їх просто не ставлять,хоча в коментарях пишуть і в КК нотують

richinna 4 Января 2017
# +1

Нотують більше, ніж коментують і оцінюють

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

richinna 4 Января 2017
# 0

а якщо нотують,значить рецепт зацікавив однозначно,просто соромляться сказати "дякую" 

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

richinna 4 Января 2017
# +1

є мої деякі рецепти,які в КК в 440 чоловік наприклад,а оцінки тільки 600 балів. т.т. оцінили як мінімум 120 людей... а скільки ще тих що не зареєстровані і не можуть ні оцінити,ні забрати в кк але всерівно десь в глибині душі вдячні за рецепт і використовують його,але соромляться подякувати... а є люди,які з часом через рік,два,три що постійно користуються твоїми рецептами(як виявляється навіть прихильники багатьох і роки))) і всеж таки з часом реєструються і кажуть дякую.  Всі люди різні...

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Так і є.....

Zmeychka 5 Января 2017
# 0

за все время моего обитания на ШП я не припомню чтобы кому-то поставила меньше 5-ти звездочек: не всегда комментировала, но оценку ставила — ведь любой труд достоин оценки

а то что все люди разные — это факт: могут как и похвалить, так и нагрубить в комментах

richinna 5 Января 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 4 Января 2017
# 0

Вибачте. Поставила.

richinna 4 Января 2017
# 0

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Як смачно, з грибами ще не пробувала

richinna 4 Января 2017
# 0

Спробуй,Оксаночка,впевнена що прийдеться до смаку Моя донька коли вже майже доїла,спитала чи вона часом не з грибами була вона не любить гриби,але так було смачно що і не поняла,поки не наїлася

Oksana_sadova 4 Января 2017
# 0

Листи лазаньї маю, так що після свят приготуюБеру в КК

konfairy 5 Января 2017
# 0

Иннуш, прости, у меня и у родителей куча гостей, я сейчас — вечный дежурный по кухне! Поэтому забегаю на минутку, бессовестно утаскиваю рецепты в КК...но + ставлю

richinna 5 Января 2017
# 0

я знаю,Женечка! ты 5 ставишь даже иногда,не читая  

konfairy 5 Января 2017
# 0

не-е, это я только готовить так могу.

richinna 5 Января 2017
# 0

хорошего дня тебе,Женечка! 

Zmeychka 5 Января 2017
# 0

Мужу лучше не показывать такую вкусноту да ещё и с грибами... иначе выходные у плиты обеспечены  за идею порционного формирования отдельное спасибо!

richinna 5 Января 2017
# 0

всегда пожалуйста,Яночка!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014