Шакшука

Автор: richinna 25 Августа 2017
Шакшука
Шакшука - страва еврейської кухні, дуже проста в приготуванні. Вона і гостра, і соковита, і ситна, і неймовірно смачна. 
Дуже схожа на лечо з яйцем, але смачніша завдяки пасті харісса.

Потрібно на 3 порції:

  • Помідори 9 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3 зубч.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Паста томатна 2 ст. л.
  • Паста харісса 1 ч.л.
  • Тмін(кумін) мелений 1/4 ч.л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Яйце куряче 3 шт.
Помідори залити окропом на хвилину, зняти шкірку. 
Нарізати кубіком цибулю і болгарський перець, часник подрібнити ножем 
На олії підсмажити цибулю з часникои
Додати болгарський перець, смажити 3 хвилини
Додати подрібнені томати без шкірки
Коли помідори стануть м'якими іовочі добре протушкуються, додати пасту харісса за смаком, мелений тмін чи кумін зіра, сіль -перемішати
Розрівняти овочі в сковороді, зробити невеличкі заглиблення та вбити курячі яйця. Поперчити чорним перцем, посолити яйця та готувати до бажаного стану яєць. Ми любимо коли жовток залишається рідким. Дуже смачно з лавашем. 
Подавати Шакшуку гарячою в сковороді, додавши зелень базиліку чи Вашу улюблену зелень. 
Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 25 Августа 2017
# 0

Ой, как я это люблю и обожаю! Красотища какая! Только с острой хариссой точно не пробовала, яичницу не ем на выезде — люблю готовить её сама, дома. И шо я вам скажу, придётся таки сделать немного хариссы — яичница, курочка, мяско, сало....

richinna 27 Августа 2017
# 0

Начнем с хариссы, а закончим курочкой, мяском и салом  Отличная яичница получится!

konfairy 27 Августа 2017
# 0

Oksana_sadova 26 Августа 2017
# 0

Смачна та яскрава страва

richinna 27 Августа 2017
# 0

Дякую, Оксаночка! Повір, це дуже смачно!!! 

gutka 7 Сентября 2017
# 0

Смакота, люблю таку страву))) готую трішки по-іншому.

Marsella 11 Сентября 2017
# 0

Ойёёёёёй! Хочу такую срочно!!!! Иннусик — в мульте реально? Я пока временно без плиты 

richinna 13 Сентября 2017
# 0

В мульте все реально,что готовится в кастрюле и на сковороде! Крышку не закрывай,если хочешь глазунью, иначе белок сделает свое дело

konfairy 12 Сентября 2017
# 0

Ура-а-а! Машуня-я-а!!!Как же тебя не хватало! Ну, где же ты была

richinna 13 Сентября 2017
# 0

в тундре, или тайге?! Надеюсь не пропадет опять на год

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014