Солодкий соус Чилі

Автор: richinna 2 Октября 2016
Солодкий соус Чилі
Солодкий соус чилі - одна з найбільш популярних китайських приправ. Соус має приємний солодкий смак, виражену гостроту і красивий карміновий колір. Китайський солодкий соус чилі подають  з рисом, куркою, свининою, рибою... тощо.
Особливо смакує з курятиною, а з курячими крильцями до пива... ммммммм...неймовірна смакота!
Вартість такого соусу за 0,350 мл вартує біля 100 грн. Але він легко робиться в домашніх умовах з найпростіших інгредієнтів. 

Ингредиенты

  • Перцюга (свіжа або заморожена) 1,5-2 шт.
  • Цукор 60 г
  • Оцет яблучний 2 ст. л.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Вода 75 мл
  • Часник 2 зубчики
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
  • Вода для розведення крохмалю 1 ст. л.
Перцюгу почистити та видалити насіння,щоб соус був вміру гострий. Хто любить дуже гострий насіння можна залишити.  
Краще для цього використовувати одноразові перчатки. 
Щоб у мене завжди була свіжа перцюга для страв де вона потрібна саме сира, а не суха... то я влітку купую свіжу перцюгу та заморожую її .
Порізати перцюгу та покласти в каструльку чи сотейник, додати цукор,сіль, воду та оцет. 
Перебити все ногою блендера,так щоб перцюга була дуже дрібними часточками. Поставити каструльку з солодким соусом чилі на вогонь,дати закипіти. 
Крохмаль розвести водою та влити до китайского соусу, також додати мілко подрібнений часник. Варити соус до легкого загустіння 3-5 хвилин,постійно помішуючи.
Вилити солодкий соус чилі в суху стерелізовану баночку 0,200 мл та остудити. Китайський солодкий соус чилі можна зберігати  при кімнатній температурі без холодильника до 2 тижнів, в холодильнику до 3-х місяців.  




Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 2 Октября 2016
# 0

Аппетитный соус! А сильно острый Иннуль? У меня сейчас острое как-то не очень едят

richinna 2 Октября 2016
# 0

Я делала с 1,5 шт. средней перцюги, то когда "облизала" соусник после фото, мне не показался очень острым, сначала сладость, а потом острота,очень прикольное послевкусие. Можна перцюги 1 шт взять,самое главное удалить семена и перегородки! 

lakshmi 2 Октября 2016
# 0

Спасибо за ответ дорогая! Надо попробовать! Я вообще люблю всякие соусы, с ними еда намного вкуснее

richinna 2 Октября 2016
# 0

Это да! Соусы и усилят вкус блюда и скроют недостатки

gutka 2 Октября 2016
# 0

цікавий рецепт, якщо куплю свіжий гострий перець — приготую)

richinna 2 Октября 2016
# 0

Перцюга ще продається на ринку домашня, якщо вона навіть буде підв'ялена, то нічого страшного. Головне,щоб вона віддала сік і колір соусу. Я цього року наморозила перцюгу, (по 3 грн.кучка)))) і успішно використовую в стравах де вона потрібна свіжою. Зберігається добре і запаху в морозилці немає,як від болгарського перцю, відрізала кусок який потрібно від замороженої і сховала назад. Дуже зручно і не потрібно взимку платити сотні грн.за кг)))))

Zmeychka 2 Октября 2016
# 0

Утащила! Как раз вчера собрала последний урожай острого перчика

Вопрос:крахмал принципиально кукурузный должен быть или картофельный подойдет тоже?

richinna 2 Октября 2016
# 0

Нет,не принципиально,просто картофельный дает больше мути))) а от кукурузного он более прозрачный,мне так кажется

richinna 2 Октября 2016
# +1

Сьогодня смажила крильця у фритюрниці,подавала з цим соусом. Соус за добу настоявся і став ще смачнішим,з крильцями просто — вибух смаків!

Ксюша 24 Октября 2016
# 0

Я вже дві банки з'їла твого соусу, дякую за дарунки 
Мені він йде до будь-яких моіх страв 

До речі, зовсім не відчуваю у ньому часник 
А що буде без крохмалю?

richinna 24 Октября 2016
# 0

тому і солодкий чилічаснику там зовсім чуточка,для ніжного смаку. Без крохмалю буде солодка перчена юшка

richinna 24 Октября 2016
# +2

але скажу тобі,Ксюша, по секрету: варила я такий соус без часнику чоловікові на рибалку(для риби в прикормку) і хоть часнику в ньому мало і він не відчутний, але без часнику зовсім інший смак... так що часник надає теж свою ізюминку короче: з часничком смачніше і цікавіше 
І ще я рада,що тобі прийшовся соус до смаку,бо я його теж полюбила....і кисло-гостро-солодкий китайський соус мені вже не настільки пообається,як цей  тому і готувала для подарунків саме солодкий соус чилі,надіюся що він сподобається усім кому дістанеться а кому не дістанеться,я ще наварю, головне щоб приймали участь в конкурсі і вигравали Хоч би через те,щоб нам з Оксаною Садовою не дісталися всі подарунки Я за здорову і чесну конкуренцію! Хочу творити і змагатися,але потрібен "Золотий пендель" від участників конкурсів 
P.S. Дуже хочу почути від Шефовців -"виклик прийнято"! як ото зараз модно казати в соцмережах Так що, любі наші ШефПовара,"набирайтеся злості" і гайда творити нові і смачні страви,я знаю що Ви можете в мене теж осінь за вікном, і лінь..і депресія...і хандра... Все! А то розговорилась тут Виклик кинуто!!!

Ксюша 25 Октября 2016
# 0


Гострий соус та гострий коментар !
Дякую за відвертість

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

як я раніше не побачила цього рецептутреба купити перець , в нас ще продають

richinna 24 Октября 2016
# +1

Навіть не знаю! Для кого стараюсь?

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

Я виправлюсь На вихідні приготую 100%

richinna 25 Октября 2016
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

авокадо безе блюда из куриного филе блюда из куриной грудки блюда из курицы блюда из мяса блюда из творога быстрый кекс вафли видео рецепт выпечка выпечка сладкая десерт диетическая пища диетические блюда диетические рецепты диетический салат диетический ужин диетическое блюдо диетическое питание завтрак закуска закуски запеканка запечнная свинина к празднику к праздничному столу как испечь кекс как приготовить салат как сделать кекс кекс кекс в кружке кекс в микроволновке кекс в чашке кекс с мороженным кексы куриная грудка в мультиварке куриная печень куриное филе в мультиварке куриное филе рецепты курица малина мясной салат новий рік новогодний салат новогодний стол новый год обед печенье пп правильное питание праздничное праздничное меню праздничный стол простой салат рецепт з фото рецепт українською рождество рыба салат салат без майонеза салат с курицей свинина сир торт ужин цыплята шампиньоны шашлык язик
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014