Домашня гірчиця

Автор: richinna 20 Сентября 2015
Домашня гірчиця
Гірчицю корисно їсти для апетиту, вона розщеплює жири і покращує переварювання білкової їжі, при цьому активізується обмін речовин, поліпшується слиновиділення. Відома користь гірчиці і при схудненні, здатність розщеплювати жири призводить до того, що худнуть люди не тільки вживати гірчицю в їжу, також з нею роблять обгортання, маски для тіла. Головні корисні властивості гірчиці - це антимікробна, антигрибкова та протизапальна дія. Основна маса мікробів, які знаходяться в шлунку, «бояться» гірчиці. Існує користь гірчиці і для нервової системи, її вживання стимулює кровообіг мозку, посилює кмітливість і покращує пам'ять.

Потрібно:

  • Гірчичний порошок 50 г
  • Цукор 0,5 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Вода (окріп) 120 мл
  • Олія соняшникова 3 ч.л.
  • Оцет яблучний 1 ст. л.
Гірчичний порошок змішати з сіллю та цукром.
По троху влити окріп і розмішати,щоб не було грудочок.
Додати до гірчиці олію та оцет, все добре вимішати.
Якщо маса дуже густа, можна додати ще окропу, бо коли гірчиця настоїться вона загусне ще більше.
Викласти гірчицю в баночку та залишити при кімнатній температурі на одну  добу, далі сховати в холодильник та залишити ще на 1-2 доби.
Гірчиця має "дозріти" для цього їй потрібно від 1 до 3 діб.







Смачного!
65

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 21 Сентября 2015
# 0

Меня что-то в последнее время на горчицу пробило
А горчишный порошок ты сама творишь или закупаешь?

richinna 21 Сентября 2015
# 0

Лучше конечно было бы самой делать из зерен.,но пока так... из готового. В основном не качественный порошок делается из жмыха, надо искать хороший,тот что подороже))))))

richinna 22 Сентября 2015
# 0

Ааааахххххх,какая горчичка! я бы сказала "козацкая"!!!
Супер!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы бразильская быстрое блюдо выпечка готовое слоеное тесто еда проста завтрак закуска запеканка запіканка зелені помідори как приготовить как приготовить запеканку как приготовить отбивные как приготовить рулетики как приготовить соус из слив картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты креветки куриное филе куриные отбивные курица кіноа лавш лайм макароны морква овочі отбивные отбивные в кляре паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки постная выпечка простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт приготовления отбивных рецепт приготовления рулетов из слоеного теста рецепт соуса ткемали рецепт українською рецепт шоколадного торта рубленные котлеты руе рукола салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок соус соус ткемали сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин фета черрі чеснок швидко

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014