Запіканка під вершково-сирним соусом

Автор: richinna 26 Февраля 2016
Запіканка під вершково-сирним соусом
Запіканка з м'ясом,грибами і картоплею під вершково-сирною заливкою. 
Ситна,смачна і ароматна страва.

Потрібно:

  • Свинина 300 г
  • Цибуля 1-2 шт.
  • Картопля 4-5 шт.
  • Гриби(відварені) 200 г
  • Імбир(порошок) 0,5 ч.л.
  • Сіль,перець чорний за смаком
  • Часник 1-2 зубчика
  • Олія 2 ст. л.
  • Сир твердий 50 г
Свинину порізати на кубики,додати порізану цибулю,імбир та чорний мелений перець. 
Перемішати.
Викласти м'ясо з цибулею на дно форми змащеної 1 ст.л. олії. 

Я це додала 100 г порізаного курячого філе.
Картоплю почистити та порізати на тертушці з крупними вічками.
До картоплі додати гриби,сіль, 1 ст.л. олії та часник. 
Все перемішати та викласти в форму на м'ясо з цибулею.
Для заливки-соусу: 

Сир плавлений 100 г
Вершки               200 г 
Тім'ян                  1 ч.л.
До вершків додати порізаний сир,чебрець та все перебити блендером.
Залити картоплю з грибами і свининою вершково-сирним соусом. 
Покласти глиняну форму в холодну духовку,включити температуру 230 град.,як тільки соус в запіканці закіпить,зменьшити до 180 град. та запікати 30-40 хвилин.
Через 30-40 хвилин посипати запіканку тертим сиром.
Запекти запіканку зверху до бажанної скоринки. 
Ситна,соковита і смачна запіканка з м'ясом,грибами та картоплею під вершково-сирним соусом..

Картопля в запіканці натерта крупно на тертушці з вершково-сирним соусом виходить дуже соковитою. 




Смачного!
55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014