Тайський соус " Сірача"

Автор: Oksana_sadova 15 Ноября 2016
Тайський соус \
Цей соус назвали в честь міста Сірача на узбережжі Таїланду, де рахують що його вперше  приготували. Він  досить гострий. Підходить майже до всіх блюд : мясних,рибних ,з нього можна готувати соуси різні та салатні заправки, навіть рекомендують спробувати його у десертах, ніби він дуже пасує до шоколаду.
Чоловік мій його просто їв з звичайним соленим крекером.

Ингредиенты

  • перець чілі 120 г.
  • часник зубці 6 шт.
  • томатна паста 200 г.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • олія 1 ст. л.
  • оцет 3 ст. л.
  • цукор 3 ст. л.
  • соєвий соус 1 ст. л.
Розігріваємо сковорідку з олією,додаємо нарізану цибулю та подрібнений часник.Тушимо пару хвилин.
Додаємо пасту та подрібнений перець.
Доводимо до кипіння та додаємо цукор, оцет та соус соєвий.
Перемішуємо та варимо приблизно 5хвилин, поки перець не стане мяким.Знімаємо з вогню та охолоджуємо.
Перекладаємо у блендер та збиваємо до стану пюре.
Перекладаємо у баночки та зберігаємо у холодильнику.
Смачного!
Для конкурсу від ТМ "Жменька"
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 16 Ноября 2016
# +1

Вот саме так його їсти й треба — на грінку або крекер, бо дуже апетитний, а м'ясо довго  чекати! А от до шоколаду — це дуже цікаво

Oksana_sadova 17 Ноября 2016
# +1

Чоловік в мене великий любитель таких гострих страв, так що просто з крекером пішло на "ура" Мені теж дуже цікаво спробувати із шоколадом, я вже всякі креми з перцем пробувала — це смачно, але тут є цибуля

konfairy 17 Ноября 2016
# +1

Мене подруга якось пригостила бізе, але замість ваніліну вона помилково поклала перець (мабуть, білий, бо його не видно було). Це була "бомба". Ми поспішали, і вона просто загорнула мені бізе, а я "смакувала" його вже дома і з кавою. Уяви, ковток духмяної кави і ніжне бізе...м-м-м і а-а-а — полум'я з язика наче у справжнього дракона!  Але.. було смачно! Тому і твій соус з шоколадом — це якось по-львівськи!

Oksana_sadova 17 Ноября 2016
# +1

Я раніше перемазувала звичайні вафлі і там крем із чорним меленим перцем, це просто бомбезно, смак дуже цікавий, а з кавою запашною це райська насолода (дороблю покрокові фото і обовязково цей рецепт виставлю)

halina 16 Ноября 2016
# +1

Дуже гарний колір

Oksana_sadova 17 Ноября 2016
# +1

Дякую,колір там дійсно бомбезний вийшов

SvetlanaAnikanova 16 Ноября 2016
# +1

Очень интересный соус.Как долго он может храниться?

Oksana_sadova 17 Ноября 2016
# +1

Дякую Я його перший раз робила,з цієї порції виходить не багато , 2 таких баночки як на фото. Рецепт знайшла в неті і там автор просто вказала,що він добре зберігається в холодильнику, так що точно не знаю — сама ще не пробувала довше зберігати.

richinna 17 Ноября 2016
# +1

Все для соусу маю, приготую, дякую!

Oksana_sadova 18 Ноября 2016
# +1

Якщо смакує гостре, то думаю,що він сподобається,бо для мене він дууууууже гострий, а чоловікові дуже подобається. До речі робила його із замороженого перцю ,заморозила по твоїй пораді,бо раніше такий перець не заморожувала, вийшло супер

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014