Сливовий бісквіт

Автор: Valeryan4eg 23 Сентября 2016
Сливовий бісквіт
Сливовий пиріг, здатний зігріти дощової осені))

Інгредієнти

  • Для пирога:
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Цукор 120 г.
  • Брошно пшеничне 0,5 склянки
  • Картопляний крохмаль 50 г.
  • Розпушувач для тіста 1 ч.л.
  • Вода 4 ст. л.
  • Сіль 0,25 ч.л.
  • Сливи (порізані)
  • Для шоколадної помадки:
  • Сметана 4 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.
  • Масло 50 г.

  • Готуємо пиріг.

Основний і найважливіший інгредієнт у нашому рецепті - це яйця. З них ми і почнемо. Для приготування м'якого і пишного бісквіта, необхідно збивати яйця окремо, а значить, промивши як слід кожне мильним розчином, акуратно розіб'ємо їх і зіллємо білки в одну миску, а жовтки в іншу.

Миску з білками поставимо в холодильник на 10-15 хвилин охолоджуватися, так вони будуть легше збиватися 

Висипаємо в миску з жовтками 90 г цукру і з допомогою міксера збиваємо їх дочиста. Додаємо воду і сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру, а маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.

Охолоджені білки дістаємо з холодильника і починаємо збивати, спочатку повільно, потім нарощуючи темп. Щоб вони краще взбивались, намагайтеся не торкатися міксером дна і стінок посуду. Білки потрібно привести у пишну і стійку піну. Коли така з'явиться, додамо решту цукру, щоб поліпшити структуру білкової маси. Збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Можна замість нього використовувати цукрову пудру. 

З'єднуємо жовтки і білки і отримуємо майже готове тісто. Залишилося тільки додати крохмаль, розпушувач і борошно. Ретельно, але акуратно перемішуємо тісто до утворення однорой маси.

Виливаємо тісто в підготовлену форму, додаємо порвзані сливи. Ставимо форму в розігріту до 180 С духовку і запікаємо до готовності. 

Перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, щоб тісто не просіло.


  • Готуємо шоколадну помадку. 

До сметани додати цукор і какао. Добре розмішати, щоб не було грудок. Вийде кремоподібна суміш. Додати масло, поставити на маленький вогонь. Варити 5-7 хв, постійно помішуючи. Теплою змащувати пиріг. Помадка виходить не дуже твердою.

  • Для прикраси використовувала залишки великодньої присипки.



Bon appetit!!))




10

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 27 Сентября 2016
# +1

Лєра! Це дуже гарно! Дякую, що поділилися рецептом 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014