Сливовий бісквіт

Автор: Valeryan4eg 23 Сентября 13:11
Сливовий бісквіт
Сливовий пиріг, здатний зігріти дощової осені))

Інгредієнти

  • Для пирога:
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Цукор 120 г.
  • Брошно пшеничне 0,5 склянки
  • Картопляний крохмаль 50 г.
  • Розпушувач для тіста 1 ч.л.
  • Вода 4 ст. л.
  • Сіль 0,25 ч.л.
  • Сливи (порізані)
  • Для шоколадної помадки:
  • Сметана 4 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.
  • Масло 50 г.

  • Готуємо пиріг.

Основний і найважливіший інгредієнт у нашому рецепті - це яйця. З них ми і почнемо. Для приготування м'якого і пишного бісквіта, необхідно збивати яйця окремо, а значить, промивши як слід кожне мильним розчином, акуратно розіб'ємо їх і зіллємо білки в одну миску, а жовтки в іншу.

Миску з білками поставимо в холодильник на 10-15 хвилин охолоджуватися, так вони будуть легше збиватися 

Висипаємо в миску з жовтками 90 г цукру і з допомогою міксера збиваємо їх дочиста. Додаємо воду і сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки цукру, а маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази.

Охолоджені білки дістаємо з холодильника і починаємо збивати, спочатку повільно, потім нарощуючи темп. Щоб вони краще взбивались, намагайтеся не торкатися міксером дна і стінок посуду. Білки потрібно привести у пишну і стійку піну. Коли така з'явиться, додамо решту цукру, щоб поліпшити структуру білкової маси. Збиваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Можна замість нього використовувати цукрову пудру. 

З'єднуємо жовтки і білки і отримуємо майже готове тісто. Залишилося тільки додати крохмаль, розпушувач і борошно. Ретельно, але акуратно перемішуємо тісто до утворення однорой маси.

Виливаємо тісто в підготовлену форму, додаємо порвзані сливи. Ставимо форму в розігріту до 180 С духовку і запікаємо до готовності. 

Перші 20 хвилин духовку не відкриваємо, щоб тісто не просіло.


  • Готуємо шоколадну помадку. 

До сметани додати цукор і какао. Добре розмішати, щоб не було грудок. Вийде кремоподібна суміш. Додати масло, поставити на маленький вогонь. Варити 5-7 хв, постійно помішуючи. Теплою змащувати пиріг. Помадка виходить не дуже твердою.

  • Для прикраси використовувала залишки великодньої присипки.



Bon appetit!!))




10

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 27 Сентября 15:11
# +1

Лєра! Це дуже гарно! Дякую, що поділилися рецептом 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014