Пляцок з пряників

Автор: richinna 16 Марта 2016
Пляцок з пряників
Бананово-апельсиновий пляцок з грубих пряників з вишнями і заварним кремом. 

Також можете спробувати швидкий пляцок.

Для заварного крему:

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор 120 г
  • Борошно 2 ст. л.
  • Молоко 500 мл
  • Вишня без кісточки 1 скл. в охолоджений крем
Щоб швидко зварити заварний крем потрібно: 1) Закип'ятити 400 мл молока,  а тим часом...

2) Яйця збити з цукром, додати борошно і влити 100 мл холодного молока, все разом збити міксером. 

Влити тоненькою цівкою гаряче молоко і одночасно змішувати міксером, поставити на маленький вогонь і помішуючи заварити крем за 2-3 хвилини. Дати крему остигнути.
Грубий пряник 6-7 шт., порізати на 2 частини. 

Для просочування пряника:

  • Яйце куряче(в мене 1 яйце+1 білок) 2 шт.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Апельсин 1 шт.
  • Банан 1 шт.
  • молоко 1 скл.
З половини апельсину зняти цедру (тільки помаранчеву),додати яйця і цукор, порізаний банан та молоко.
Якщо банан нестиглий,можна розім'яти виделкою. 
Змішати все міксером.
Залити бананово-апельсиновою сумішшю пряники. Залишити для просочування пряника.
Апельсин розділити на дольки і очистити від плівки. Розірвати на кусочки і додати до пряників.
В охолоджений заварний крем додати вишню у власному соці без кісточки і соку.
Перемішати крем з вишнею.
Форму змастити вершковим маслом, в мене діаметр форми 17 см. 
На дно викласти 1/2 частину просочених пряників.
Шар заварного крему з вишнями. 
Крем приблизно ділимо на 3 частини.
Знову шар пряників з апельсином і бананом. 
Зверху заварний крем з вишнями.
Порізати на 4-6 частини ще 2 пряника, змішати  із  залишками крему.
Викласти все в форму.
Випікати пляцок з пряникі 1 годину. Я випікаю в хлібопічці.
Остудити пляцок у формі.
Присипати бананово-апельсиновий пляцок з пряників з вишнею і заварним кремом цукровою пудрою. 





Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 17 Марта 2016
# 0

Когда лень возиться с тестом — в самый раз!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014