Пляцок "Полумяний"

Автор: 25092010 17 Апреля 2015
Пляцок \
Дуже смачно.

Для тіста

  • яйца 5 шт.
  • сметана 1 стакан(-a, -ов)
  • амоній 1 ч.л.
  • цукор 2 стакан(-a, -ов)
  • борошно 2 стакан(-a, -ов)
  • мак 100 г.

Для крему

  • молоко 500 мл.
  • яйца 1 шт.
  • крохмаль 3 ст. л.
  • цукор 5 ст. л.
  • ванілін 1 пачк(-а, -и)

Для полуничного желе

  • полуниця 1 кг.
  • цукор
Для тіста білки збити з цукром, додати по одному жовтки. Амоній розчинити в сметані та влити в яєчну суміш. Досипати борошно та замісити тісто (воно має бути як густа сметана). Розділити його на 3 частини. До двох частин додати сирий мак, а одну частину залишити білою. Спекти 3 коржі при температурі 170 градусів - до готовності.
Для желе полуниці збити блендером на пюре та досипати цукор до смаку. Желатин розчинити в невеликій кількості води. Коли набухне розтопити на водяній бані і влити до ягідного пюре, добре вимішати. Форму в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою та вилити половину пюре. Поставити в холодильник до повного застигання. З іншою половиною зробити так само. 
Для крему яйце акуратно збити з молоком, додати цукор, ванілін та крохмаль. Варити на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Готову масу остудити та збити з маслом до стану побіління.
Пляцок перекладати так: маковий корж, крем, полуничне желе, крем, білий корж, крем, полуничне желе, крем, маковий корж. Полити розтопленим шоколадом.
Дуже смачний пляцок, ніжний смак. Якщо немає полуниці, то шари з полуничним желе можна замінити звичайною галереткою. А ще можна не використовувати їх, тоді пулучиться ніжний бісквітний пляцок з кремом.

63

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 17 Апреля 2015
# 0

Обожаю пляцки во всех вариантах! А с клубникой просто супер! Вот, только кусочек для меня маловат Давайте-ка весь пляцок

OksanaKlochko 29 Апреля 2015
# 0

галеретка — що це таке?

Мушка 2 Мая 2015
# 0

Так на Зх. Україні називають желе

OksanaKlochko 3 Мая 2015
# 0

дякую

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014