Пиріг з ревенем та маком

Автор: Oksana_sadova 1 Октября 16:45
Пиріг з ревенем та маком
Пиріг з ревенем та маком - це цікаве та смачне поєднання маку, ревеню та шоколаду.

Ингредиенты

  • ревінь 250 г
  • масло вершкове 100 г.
  • мак 100 г
  • борошно 130 г
  • цукор
  • сметана 100 г
  • яйця 2 шт
  • розпушувач тіста 0.75 ч.л.
  • вода 2 ст. л.
  • щіпотка солі
  • цукор ванільний 1/2 ч.л.
  • цукрова пудра або шоколад
Готувати пиріг почнемо з етапу приготування ревеню для начинки. Добре вимити, зняти шкірку. Тепер необхідно нарізати ревінь, скласти його в посудину, посипати столовою ложкою цукру і влити воду.На маленькому вогні злегка уварити ревінь. Спочатку він пустить сік, а потім стане м'яким і вся рідина випарується. Цей процес займе не більше 5 хвилин, не варто довго тримати ревінь на вогні, він може перетворитися на кашу. Якщо ревінь став таким як треба, м'яким, а рідини багато, то потрібно викласти його на сито.
Разом з цукром і ванільним цукром на невеликій швидкості міксера розтерти мяке масло в пишну масу. Додати яйця(вага одного яйця з шкаралупою 55-60 г). Знову збити міксером до однорідного стану. Далі слід додати сметану і знову ж злегка збити.
Мак для цього пирога просто промити гарячою водою і, використовуючи дрібне ситечко, дати воді стекти.
Додати мак в тісто, перемішати. Борошно, яке попередньо слід просіяти з розпушувачем і сіллю, додати слідом за маком.Борошна може знадобитися на 10-20 г більше, тісто має бути як на оладки.
Додати охолоджений м'який ревінь і акуратно перемішати, щоб всі шматочки рівномірно розподілилися в тісті.
Форму для випічки (у мене роз'ємна, d 20 см)  вистелити пергаментним папером  або тонким шаром змастити вершковим маслом і вилити макове тісто.Випікати 35-40 хвилин при 180 ° C.
Пирогу дати охолонути і прикрасити або цукровою пудрою або розтопленим шоколадом.

Смачного!


35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 1 Октября 17:22
# +1

Oksana_sadova 1 Октября 17:30
# 0

lakshmi 2 Октября 00:17
# 0

Очень вкусно!

Oksana_sadova 2 Октября 07:45
# 0

Дякую

Zmeychka 2 Октября 16:09
# 0

Хорошее сочетание!

Oksana_sadova 2 Октября 16:11
# 0

Дякую!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014