Пиріг нашвидкоруч зі сливами

Автор: gutka 11 Сентября 2015
Пиріг нашвидкоруч зі сливами
Смачний пиріг зі сливами, який швидко й просто готувати.

Ингредиенты

  • яйця 3 шт.
  • цукор 1/2 скл.
  • ряжанка (4%) 250 мл.
  • сода 1 ч.л.
  • сік лимона 1 ст. л.
  • борошно 180-200 г.
  • дрібка солі
  • сливи
  • олія для форми
Яйця збити з цукром.
До ряжанки додати 1 ч. ложку соди (погашеної лим.соком)
Ряжанку можна замінити кислим молоком.
Ряжанку з"єднати з яйцями і цукром.
У глибоку миску просіяти борошно, додати дрібку солі і суміш ряжанки з яйцями. Перемішати.
Тісто має бути, як на оладки.
Сливи розрізати навпіл.
Форму з високими бортами змазати олією  притрусити борошном. 
У мене форма 20 на 20 см.
Вилити тісто на форму. Зверху розмістити половинки слив, врахуйте, що тісто піднімається.
Для штрейзеля: в окремій мисці розітріть виделкою ложку масла з ложкою цукру і двома ложками борошна в крихту.
Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки. Через 15 хвилин пиріг посипати штрейзелем і випікати до готовності. Готовність перевірити  дерев"яною палочкою.
Вистудити пиріг у формі,  а потім перекласти на дошку чи тарілку. Подавати з молоком або чаєм. Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 11 Сентября 2015
# +1

Люблю такі швидкі пироги,готую як солодкі, так і переважно солоні з різними начинками, правда на кефірі чи кислому молоці.

gutka 11 Сентября 2015
# 0

можна й на кислому молоці, також люблю цей пиріг з вишнями, ревенем або полуницями)))

25092010 11 Сентября 2015
# +1

Клас. Легко і просто. Беру в К.К.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014