Паска

Автор: gutka 2 Мая 2016
 Паска
Пасочки за цим рецептом виходять повітряно-волокнистими, не дуже солодкими (як я люблю), неймовірно пухкими та дуже ароматними, а ще з горішками  та сухофруктами.

Ингредиенты

  • борошно пшеничне 500 г.
  • дріжджі сухі 11 г.
  • цукор 4-6 ст.ложки
  • сіль 0,5 ч.л.
  • яйця курячі 4 шт.
  • молоко 120 мл.
  • масло 100 г.
  • родзинки 50 г.
  • цедра лимона
  • Крім того:
  • жовток
  • ложка молока
  • олія для форм
  • Для глазурі:
  • білок
  • цукрова пудра
  • сік лимона
Всі продукти мають бути кімнатної температури, а молоко теплим. 
Замісити тісто з борошна, солі, цукру, дріжджів, теплого молока, яєць і масла. Тісто виходить досить липким, зручніше робити заміс міксером або в хлібопічці. Далі тісто помістити у велику миску, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на 1-2 годину, щоб тісто підійшло.
Після чого тісто викладіть на поверхню, присипану борошном.  Додайте терту цедру лимона. Додайте родзинки ( різані горіхи) (обсипати борошном). І ще раз ретельно вимісити тісто.
Злегка змастіть форми олією. Розділіть тісто на дві-три частини і викладіть на дно цих форм, розрівнюючи поверхню. Накрийте вологим рушником і залиште підходити в теплому місці.
Тим часом розігрійте духовку до 190 гр. і поставте решітку в нижню третину духовки.
Перед випіканням змастіть пасочки збитим жовтком з ложкою молока.
Випікайте 25 хвилин. Приблизно через 15 хвилин може знадобитися прикрити паски фольгою, щоб не підгоріла верхівка.
Готові паски залиште в формах на 5 хвилин, потім вийміть і повністю вистудіть на решітці.
Для цукрової помадки:
взяти один сирий білок і півсклянки цукрової пудри, білок збивати виделкою і поступово вводити пудру. Пудру додавати поступово — дивіться по консистенції! Саме пудра дасть гладкість глазурі. А для блиску можна додати трішки соку лимону.
Нанесіть помадку на паски. Прикрасити за своєю фантазією.
ЩАСЛИВИХ СВЯТ!!! БЛАГОСЛОВІННЯ ТА РАДОСТІ В КОЖЕН ДІМ!!!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 5 Мая 2016
# 0

Какая красота!

gutka 5 Мая 2016
# 0

Спасибо большое)

Zmeychka 8 Мая 2016
# 0

Украшение орехами, сухофруктами и шоколадной крошкой — отличная идея!  Я, кстати, тоже не люблю сладкие паски (уже 5 лет пользуюсь одним рецептом): свекрови они кажутся вообще не сладкими, а муж наоборот просит только такие выпекать!

gutka 8 Мая 2016
# 0

Дякую сердечно))) Я наступну партію всю прикрасила горішками, сухофруктами й насінням гарбуза та соняшника — дуже смачно й святково.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014