Медово-маковий торт

Автор: 25092010 13 Января 2015
Медово-маковий торт
Смачний торт, який я пекла на свята. Ніжний смак, просто тане в роті.

Ингредиенты

  • маргар 100 г.
  • цукор 2 стакан
  • мед 2 ст. л.
  • сода 2 ч.л.
  • яйця 3 шт
  • амоній 2 ст. л.
  • мука 4,5 стакани
  • сирий мак 1 стакан
  • сметана 1 стакан
Для медового коржа: у посуду покласти маргарин, 1стакан цукру, мед і соду. Варити, помішуючи до коричневого кольору. Трохи охолодити і додати 2 яйця 2,5- 3 стакани муки, 1 ст.л. амонію. Замісити тісто, Форму застелити пергаментом, тісто розкласти руками(якщо липне до рук, можна трішечки руки змочити водою). Получиться 2 коржі.Просочити.
Для макового коржа: яйце збити з цукром, додати сметану з 1ст.л. амонію, 1-1,5 стакани муки. Получиться теж 2 коржі. Просочити.
Випікати коржі по 15-20хв при температурі 170 градусів.
Крем може бути різний, який вам більше до смаку. Я робила сметанковий: 400 грам сметани+125грам цукру+10грам ваніліну. Все збивати 2-3хв.
90

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 13 Января 2015
# 0

Выглядит очень аппетитно 

25092010 13 Января 2015
# 0

Дякую.

julinka 15 Января 2015
# 0

Вкусный тортик! Но вот вопросик, мак ложить в маовый корж, его перетирать нужно?

25092010 15 Января 2015
# 0

Ні.

ТимОля 13 Марта 2015
# 0

Скажите пожалуйста, выпекать по два коржа из каждого теста, или по одному и разрезать потом на два коржа? Спасибо!

25092010 14 Марта 2015
# +1

Краще випікати по два коржа з кожного тіста. Коли корж остигає, він трохи крошиться і тому розрізати його торошки не зручно. Не забутьте їх трошки просочити(я використала вишневий сік).

ТимОля 14 Марта 2015
# 0

Спасибо!

Ната5555 15 Марта 2015
# 0

просочити перед випічкою чи після?

25092010 15 Марта 2015
# 0

Після випічки.

NatalkaVu 19 Марта 2015
# 0

Сметанний крем не буде рідким?

25092010 22 Марта 2015
# 0

В мене на цьому фото сметанний. Я додала трохи загущувача і сметана була 25% жирності. Гарно все збила і крем був не рідким.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014