Львівський сирник

Автор: gutka 30 Августа 2015
Львівський сирник

Сирники для Львова - особливий продукт. Кожна господиня готує сирник по-своєму, рецептів  є безліч – на тісті та без нього, з сухофруктами або маком,  з поливками та без..... Сьогодні пропоную рецепт класичного сирника з родзинками та цедрою – такий, що пахне на весь дім, створюючи атмосферу домашнього затишку, якої більше не зустрінеш в жодному іншому місці. Вранці смакує з горнятком запашної кави Запрошую на сирник, поснідаємо разом?

Ингредиенты

  • сир домашній 500 г.
  • яйця 4 шт.
  • цукор 120-150 г.
  • крохмаль 2 ст. л.
  • масло вершкове 100 г.
  • цедра одного лимона
  • пригорща родзинок
  • крім того:
  • шоколад темний 100 г
  • вершки 3 ст. л.
  • манка і масло для форми

Підготувати форму для випічки: змазати маслом дно й боки форми і притрусити манкою.

Яйця збити з цукром до однорідного стану.
Сир пропустити через м'ясорубку.
У великій мисці з'єднати сир, масло (кімнатної температури), родзинки, цедру і крохмаль (у мене кукурудзяний).
Додати збиті яйця з цукром до сирної маси .
Вилити у форму сирну масу і випікати в розігрітій до 180-190 градусів духовці 50 хвилин.  
Я зробила в сирній масі невелике заглиблення, куди виклала готову макову начинку.
Якщо сирник почне завчасно темніти, прикрити його фольгою і продовжити випікати.
Готовий сирник дістати з духовки, дати йому охолонути у формі
Потім сирник витягти з форми, акуратно перевернувши на дошку або велику тарілку.
Готовий, сирник, що вистиг, покрити гарячою шоколадною помадкою, акуратно розподіливши по поверхні і з боків, розрівняти лопаткою. 
Приготування помадки: поєднати в каструльці шматочки шоколаду та вершки і залишити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Можна приготувати помадку за своїм улюбленим рецептом.
За бажанням сирник можна декорувати ягодами.
Поставити сирник в холод мінімум на 4-5 годин, а краще на ніч.
Смачного Вам!
86

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 30 Августа 2015
# +1

Гарний якій! Підходить для тих, кому не можна борошно! Для тех, кто не дружит с мукой! Спасибо, очень ценный рецепт!

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую, буду рада якщо рецептик пригодиться))))

richinna 30 Августа 2015
# +1

Прекрасний сирник! 

gutka 30 Августа 2015
# 0

дякую)

julinka 30 Августа 2015
# +1

обалденно и вкусно!

gutka 31 Августа 2015
# 0

дякую)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014