Кукурудзяний кекс з родзинками

Автор: RAMPA 8 Апреля 2016
Кукурудзяний кекс з родзинками
До святкового столу раджу прикрасити кекс білою глазур’ю. І смачно, і ошатно!

Потрібно:

  • Кукурудзянке борошно 1 скл.
  • Пшеничне борошно 1 скл.
  • Цукор 1/4 скл.
  • Сода 1/2 ч. л.
  • Кефір 1,5 скл.
  • Родзинки 1/3 скл.
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 пак.
  • Вершкове масло та борошно для форми

Для глазурі:

  • Білий шоколад 100 г
  • Вершкове масло 20 г

Для прикрашання:

  • Ягоди калини
  • Листя м’яти
  • Кокосова стружка
Приготування:
1. Кукурудзяне та пшеничне борошно, соду всипати в миску, перемішати і просіяти разом.
2. Родзинки добре промити, обсушити.
3. Вершкове масло розтопити на слабкому вогні чи водяній бані.
4. Яйця, цукор, сіль, ванільний цукор і кефір збити міксером. Додати борошно, родзинки, розтоплене масло і швидко збити все разом.
5. Готове тісто викласти у змащену маслом та посипану борошном форму.
Випікати кекс протягом 30–40 хв у розігрітій до 200 °С духовці. Дати трохи охолонути у формі, потім вийняти з форми і дати охолонути повністю.
6. Для глазурі розтопити шоколад, поламаний на шматочки, додати вершкове масло, розтерти до однорідної маси.
7. Охолоджений кекс полити гарячою глазур’ю, дати охолонути. Прикрасити кекс кокосовою стружкою, гілочками калини та листям м’яти.
5

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014