Булочки житньо-пшеничні з гарбузовим пюре та медом

Автор: gutka 6 Сентября 2015
Булочки житньо-пшеничні з гарбузовим пюре та медом
Рецепт смачних булочок, здоровий варіант для тих, хто піклується про свій раціон. Булочки досконалі, як для канапок із шинкою так із варенням. Дуже м'які та  пухнасті.

Ингредиенты

  • борошно житнє 250 г.
  • борошно пшеничне 190 г.
  • дріжджі сухі 7 г.
  • пюре гарбузове 250 г.
  • яйце 1 шт.
  • молоко 60 мл.
  • мед 3 ст. л.
  • масло вершкове 80 г.
  • сіль 1 ч.л.
  • крім того:
  • яйце для змазування булочок
  • насіння соняшника
  • насіння гарбуза
  • насіння льону
Змішати двічі просіяне борошно з дріжджами та сіллю, додати тепле молоко, збите яйце, мед, пюре і замісити тісто (якщо потрібно додати ще ложу дві  пшеничного борошна). В кінці додати розтоплене вершкове масло і ще раз гарненько вимісити, чим довше вимішувати, тим краща і ніжніша структура буде в булочок! З тіста сформувати кулю і викласти в глибоку миску, накрити полотняним рушником або харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 40-50 хв (тісто має збільшиться в об'ємі в 2-3 рази).
Далі тісто ще раз добре вимісити, розділити на 12 рівних частин, сформувати булочки і викласти іх форму вистелену папером для випічки та поставити в тепле місце ще на15-20 хв.
Перед випіканням змазати булочки збитим яйцем та посипати насінням  і пекти в духовці 15-20 хв при 190-200℃ (в залежності від типу духовки).
Готові булочки викласти на решітку, накрити полотняним рушником і дати повністю охолонути.
Смачного Вам!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014