Як зберігти зелень свіжою довгий час

Автор: richinna 28 Июня 2016
Як зберігти зелень свіжою довгий час
Настільки все просто...що диву даєшся! 
Думала поділитися секретом зберігання зелені свіжою після експеременту, через 1-2 місяці... 
Але йду у відпустку,тому ділюся зараз, може комусь знадобиться і він ще про такий спосіб незнає?! За 15 діб зелень прекрасно зберіглася! Тепер залишки свіжої зелені буду тільки так зберігати,щоб не купувати майже кожен день знову і знову,бо в холодильнику вона в'яне, а у воді жовтіє і т.д. 
Якщо потрібно заготовити зелень на зиму, то Вам сюди)))
Я брала сухі стерелізовані баночки на кожен вид зелені окремо.
Ітак,петрушка! 
Свіжу петрушку потрібно помити та просушити від води.
Обірвати листочки петрушки та скласти в банку.
Банка не має бути щільно закладена листям, а повільно,так щоб листочки не пом'ялися. 
Через пергамент закрутити еврокришку та поставити в холодильник.
Теж саме зробити з м'ятою.
В мене зелень стоїть в холодильнику на середній поличці, температура в холодильнику + 5 град.
М'ята і петрушка в мене з городу, кріп з базару, можливо не першої свіжості))) Я його помила та поставила у холодну воду щоб "ожив" і просох.
Обірвала гілочки зі стовбура (без води,сухі) та склала у суху чисту банку.
Пройшло 15 діб... 
Банки запотіли,бо з холодильника! Що м'ята,що петрушка ідеально збереглися,що до кропу...він і не був зовсім свіжим...як то кажуть,результат на лице... приїду добавлю ще фото експеременту))) 




Всім гарного зеленого літа! Я повернуся)))
Я повернулася))) 
Пройшов місяць... сьогодня 13 липня.
Кріп прийшлося перебрати,але більше чим впевнена,що якби він спочатку був свіжесеньким як петрушка і м'ята,то зберігся би добре.
Експеремент продовжую... відзвітуюсь ще через місяць... 
 
Приготувала лечо з яйцем та посипала залишками зеленої петрушки,пройшло 2,5 місяці,петрушка не така соковита як спочатку,але зелена і запашна. 




45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 28 Июня 2016
# 0

Спасибо! Приємного відпочинку та гарної погоди!

richinna 28 Июня 2016
# 0

Спасибо,дорогая! Жду от Вас кучу всяких рецептов,чтоб читать-не перечитать!

Zmeychka 28 Июня 2016
# 0

Эта идея для меня как находка! Летом проблем с зеленью нет — все на грядке возле дома, а вот зимой — беда: пару дней постояла и пожелтела или завяла Теперь попробую таким способом сохранить!

Приятного отдыха, Инночка!

lakshmi 28 Июня 2016
# 0

Инночка, хорошего тебе отдыха! Способ отличный, попробую. Я обычно остатки зелени нарезаю и в морозилку убираю в пакетике, потом эта зелень используется для первых и вторых блюд.

Zmeychka 29 Июня 2016
# 0

Инночка! От всей души поздравляю тебя С Днем Рождения!!!

Желаю тебе крепкого здоровья, любви, семейного благополучия и безмерного счастья — ведь это самое главное в жизни! А всё остальное приложиться! Спасибо, что радуешь нас изо дня в день своими новыми идеями и удивительными рецептами!

konfairy 29 Июня 2016
# 0

О, принимай и мои поздравления, дорогая наша Фея! Счастья, любви и добра! И пусть  у тебя никогда не иссякает источник вдохновения и волшебства! Спасибо за то, что ты есть С Днём Рождения, дорогая!

richinna 8 Июля 2016
# 0

Спасибо всем за поздравления, мои дорогие и любимые!  я скоро вернусь

richinna 13 Июля 2016
# 0

Прошел месяц... укроп пришлось перебрать немного,т.к. он изначально небыл первой свежести,а вот петрушка и мята сохранились отлично! Смотрите сами))) 



Подожду еще месяц...

Mar2sya 15 Сентября 19:23
# 0

Мені здається, що кріп гірше зберігся через то, що ви його ставили в воду. Овочі в яких більше води псуються першими.

richinna 15 Сентября 19:43
# 0

Дякую Повністю з Вами погоджуюсь  З часом зрозуміла,що краще за все зберігається свіжа зелень,яка навіть не миється перед "консервуванням",але при умові що вона свіжозірвана з власного городу  

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014