Куряча печінка з томатами в винному соусі

Автор: Galyna 4 Октября 2009
Куряча печінка з томатами в винному соусі

Хороший спосіб приготувати печінку. Соус виходить особливо смачним.

В мене був 1 кілограм печінки, тому на фотографіях показано подвійну порцію. Інгридієнти нижче розраховані на 0,5 кг печінки:

2 великі цибулини
3 спілих м"ясиситих помідори
4 ст. ложки вершкового масла
100 мл сухого білого вина
500 г курячої печінки (або печінки індички)
1 ч. ложка борошна
1/2 ч ложки солі
свіжозмелений чороний перець
Цибулю нарізати півкільцями чи кільцями.
 
Помідори надрізати, опустити в киплячу воду і зняти шкірку (цей пункт я не виконувала з причини гострої нестачі часу, але тут описую програму-максимум). Порізати помідори на 4 або 8 частин (залежно від їхнього розміру).

Розігріти в сковороді 2 ст ложки масла, посмажити цибулю, залити вином і готувати під закритою кришкою 5 хвилин.
Додати дольки помідорів до цибулі, потушити 5 хвилин на відкритій сковороді на середньому вогні, доки сік трохи не загусне.
Печінку помити, просушити, нарізати соломкою (тут я теж зхалтурила — печінку не порізала, а варто було б...), обваляти в борошні. На другій сковороді розігріти решту масла, обсмажити в ньому печінку, доки вона не стане світло-сірою.
Змішати печінку з овочами, посолити, поперчити і протушити ще кілька хвилиин.

Готово — Смачного!

 

95

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
tomywka 11 Октября 2009
# +2
чомусь жодних коментарів мені здається має бути супер, а чоловікам з пюрешкою буде в самий раз.... мясо трохи набридло, рибка теж, а тут щось новеньке дякую
Oleva 11 Октября 2009
# 0
Спасибо за рецепт Обожаю куриную печень в любом виде — жареную, вареную, тушеную, в салатах
Galyna 15 Октября 2009
# +2
Дякую-дякую! ...і смачного коли приготуєте!
gyga 27 Октября 2009
# 0
Спасибо за рецепт! Было очень вкусно
Седых Анна 8 Ноября 2009
# 0
Просто спасибо за вкусный семейный ужин.
Galyna 11 Ноября 2009
# 0
Наздоров"я
Кудрик 7 Мая 2010
# 0
за что люблю куриную печень.....так за то, что она быстро готовиться! а тушеная с вином должна быть очень и очень!
Toll 12 Июля 2010
# 0
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014