Картопля по селянськи-французьки

Автор: richinna 8 Ноября 2015
Картопля по селянськи-французьки
Старий французький рецепт картоплі по-селянськи, яка спочатку вариться в бульйоні  та просочується ним,а потім смажиться. Це дуже смачно!!! 
Цю страву можна готувати в мультиварці, якщо  готуєте пів порції на двох осіб.

Потрібно:

  • Картопля 1 кг
  • Олія 2-3 ст. л.
  • Тім'ян(розмарин) 1 ст. л.
  • Бульйон( можна кубик) 1 л
  • Вершкове масло 100 г
  • Зелень,сіль за смаком
Картоплю добре вимити щіткою. Зробити маленькі надрізи з однієї сторони, для того щоб потім легше розчавлювалася. 
Глибоку сковороду полити олією, викласти в сковороду картоплю,залишити між картоплею відстань.
Посипати картоплю тім'яном, додати покришений бульйонний кубик та залити на 3/4 картоплю водою. 
Або залити готовим бульйоном ( в мене такого не було). 
Накрити сковороду кришкою та варити картоплю 15-20 хвилин.
Коли картопля звариться, в сковороді має ще залишатися бульйон. Розчавити картоплю злегка ступкою чи чашкою,щоб картопля тріснула, але не розвалилась.
На кожну розчавлену картоплю викласти кусок вершкового масла.
Тушкувати картоплю в бульйоні з вершковим маслом ще 15 хвилин. 

Коли картопля вбере в себе бульйон вона почне смажитися на сковороді. 
Я тільки картопля підсмажиться з однієї сторони її потрібно обережно перевернути і смажити з іншої, якщо потрібно додати ще олії чи вершкового масла.
При подачі картоплю по французьки-селянськи посипати зеленню. 
Я подавала з оселедцем з товстолоба швидким способом. 
       





Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 9 Ноября 2015
# 0

Хочу у французське село

richinna 11 Ноября 2015
# 0

Ксюша 9 Ноября 2015
# +1

Я думала, что уже картошкой меня не удивишь ! А у тебя, Иннуш, получается это снова и снова
Спасибо за рецепт!

richinna 11 Ноября 2015
# 0

На здоровье! Кстати забыла сказать,что картошка на вкус будто бы тушилась-жарилась с мясом.

Rina 11 Ноября 2015
# 0

Жаль, что мой молодой человек скептически относится к картофелю в кожуре.

Но я все равно приготовлю))

richinna 11 Ноября 2015
# 0

есть повод попробовать приготовить без кожурыесли развалится ничего страшного,вкусно всеравно будет,в кожуре тоже разваливается если силы не рассчитать

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014