Тефтелі в соусі Велюте

Автор: richinna 10 Июня 2016
Тефтелі в соусі Велюте
Французький соус "Велюте", який готується на базовій основі з підсмаженого борошна, вершкового масла та бульйону. Бульйон може бути і рибним,і м'ясним і т.д. Залежить від того, до чого Ви готуєте соус Велюте", в мене соус з м'ясними тефтелями. 
Такий соус-підлива багатьом знайомий з дитинства... я ж готувала перший раз і як виявилось,це таки смачно, коли соус-підлива Велюте приготовлений  на смачному м'ясному бульйоні. 

Для тефтелей:

  • Фарш м'ясний 500 г
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис (рисова січка) 4 ст. л.
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Перець чорний за смаком
Рис чи рисову січку залити окропом,накрити кришкою та залишити на 15 хвилин.
Половину натертої моркви та половину порізаної кубиком цибулі спасерувати на вершковому маслі.
До фаршу додати сиру натерту моркву та порізану цибулю,чорний мелений перець та соєвий соус.
М'ясний фарш добре вимішати та додати охолоджену тушковану моркву з цибулею. 
Вимішати.
Додати до фаршу промиту запарену рисову січку.
Все добре вимішати та "вибити" фарш для тефтелей.
Сформувати мокрими руками тефтелі. 

Для соусу Велюте (базовий):

  • Бульйон м'ясний 500-600 мл
  • Масло вершкове 50 г
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Сіль,перець за смаком
Для соусу Велюте я взяла проціжений м'ясний бульйон від Ідеального м'яса, тому ні солі, ні спецій не додавала.
Борошно підсмажити на сухій сковороді до появи горіхового аромату. 

Змішати борошно з м'яким вершковим маслом та прогріти на маленькому вогні. 
Соус Велюте готується по-типу соусу Бешамель,тільки замість молока додається бульйон і борошно підсмажується.
помішуючи до однорідності.
По трохи додаючи бульйон до борошняно-вершкової суміші, постійно помішувати
та заварювати соус,щоб не було грудочок.
Кількість бульйону залежить від того,якої густоти Вам потрібен соус. 
Мені потрібен був рідкий,так як я в ньому ще тушкувала тефтелі.
Тефтелі потрібно підсмажити в каструлі мультиварки чи сковороді 
з обох боків по 1-2 хвилини
щоб тефтелі схопилися.
Викласти підсмажені тефтелі назад в каструлю мультиварки чи сковороду
Залити соусом Велюте
Включити програму "тушкування" та готувати тефтелі в підливі Велюте 30 хвилин
Подавати тефтелі гарячими та поливши соусом Велюте. 

Я подавала з гарніром із пшеничної крупи 





Смачного!.
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 10 Июня 2016
# 0

Такие тефтельки помню с детства, их делала моя бабушка! И именно с таким соусом! Обожала их с макаронками, хотя ела ужасно (бедные родители). "Велюте" — какое красивое название! Очень нежные тефтельки!

richinna 11 Июня 2016
# 0

я что-то тоже не помню,чтоб я что-то в детстве с такого ела и любила

Ксюша 11 Июня 2016
# 0

Красота! Тефтельки и соус! А не много ли еще и с гарниром 

richinna 11 Июня 2016
# 0

Как кому  Мне хватает одной тефтельки с кошкой на двоих

gutka 11 Июня 2016
# 0

ну дуже апетитні 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014