Соус Карбонара

Автор: richinna 3 Марта 2016
Соус Карбонара
Ще одна страва італійської кухні соус Карбонара до пасти, як і риба у вершковому соусі до пасти. 
Готується швидко, а виходить дуже смачно!

Потрібно на 4 порції:

  • Копчена грудинка або шинка 250-300 г
  • Яєчний жовток(свіжий) 4 шт.
  • Вершки 200 мл
  • Оливкова олія 1-2 ст. л.
  • Часник 2 зубч.
  • Пармезан( тертий) 60 г
  • Сіль,перець за смаком
Поставити воду на пасту чи макарони,посолити. 
Копчену шинку чи грудинку порізати на кубики.
Оливкову олію прогріти з подрібненим часником.
Додати порізану грудинку чи шинку. 
Смажити грудинку з усіх боків 5 хвилин,посолити та поперчити.
Поставити варити пасту чи макарони. 
В ідеалі з твердих сортів пшениці. 

Жовтки збити з вершками до однорідності.  

Жовтки беруться з розрахунку: 1 яєчний жовток на одну людину.

Як тільки звариться паста, поставити жовтки з вершками на дуже повільний вогонь і помішуючи вінчиком варити до легкого  загустіння. 
Цей процес займе 1-2 хвилини. 
Дуже важливо не дати жовткам зваритися чи закипіти соусу!!! Цей момент головне не прогавити! 
Якщо процес варіння соусу Карбонара буде здаватися Вам затяжним,ні в якому разі не збільшуйте вогонь!!! за 1-2 секунди все може змінитися! 
Цей момент головне не прогавити!
Додати до соусу Карбонара обсмажену грудинку з часником.
Висипати в соус Карбонара тертий пармезан та перемішати. 


Все це робиться швидко, тому що соус Карбонара подається гарячим.
Гарячу пасту полити соусом Карбонара та одразу подавати на стіл.
А ще краще вимішати макарони з соусом Карбонара та подавати на прогрітих тарілках. 








Смачного!
49

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 4 Марта 2016
# 0

Да-а, похудеешь тут с вами...Такой соус можно есть без всяких спагетти. Просто обмакивать кусочки хлеба. Сколько там на человека?

richinna 4 Марта 2016
# 0

если похудеть,то лучше макароны с твердых сотов пшеницы, а не хлеб но у меня их не любят,да и худеть не стремятся вернее,что-то не поправляются,наверное плохо кормлю

Zmeychka 14 Марта 2016
# 0

ну если ты плохо кормишь...

richinna 14 Марта 2016
# 0

Zmeychka 14 Марта 2016
# 0

Утащила себе!  

richinna 14 Марта 2016
# 0

На Здоровье!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014