Хлібна бабка з м'ясом

Автор: richinna 10 Октября 23:27
Хлібна бабка з м'ясом
Хлібна бабка, запіканка чи начинка... запечена в мультиварці. Ситна та смачна, запашна страва приготовлена з батону, яєць та свинини.
Таку смачну запіканку готує моя мама. 
Спробуйте, це дуже смачно та просто! 

Також можете приготувати: 
Бабку з куркою  або Бабку з куркою та грибами

Потрібно:

  • Свинина (або інше м'ясо) 500 г
  • Батон білий (звичайний) 1 шт.
  • Яйце куряче 10 шт.
  • Сало свіже 200 г
  • Вершкове масло (маргарин) 100 г
  • Бульйон (в якому варилося м'ясо) 500 г
  • Сіль,перець за смаком
  • Марокканська суміш (свіжозмелена) 1/2 ч.л.
Свинину зварити до готовності та остудити в бульйоні.
Звичайний (вчорашній) батон порізати на крупні кубики. Також можна використати домашній батон
Якщо батон свіжий,його потрібно підсушити в духовці 10-15 хвилин привідкривши дверку.
Сало порізати на кубики та розтопити в сковороді.
Коли сало стопиться на половину, додати вершкове масло, розтопити разом в сковороді з шкварками. 
Злити розтоплене сало з маслом та остудити. 
Шкварки можна додати за смаком та бажанням,я не додаю.
Курячі яйця збити вінчиком,влити теплий жир та м'ясний бульйон,постійно збиваючи. 
Приправити спеціями та марокканською сумішшю спецій
Варену свинину порізати кубиком та додати до яєчної сумішші.
Туди ж додати підсушений батон,все добре вимішати та залишити на 5 хвилин.
Каструлю мультиварки змастити добре смальцем чи олією. 
Або форму для запікання,якщо страву готуєте в духовці. 
Включити програму "випічка" 45 хвилин. 
Перемішати ще раз начинку та викласти в каструлю мультиварки чи форму для запікання. 
Втрамбувати легенько.
Через 45 хвилин перевернути хлібну запіканку з батоном і м'ясом, та запекти ще 15 хвилин.
В кого мультиварка з верхнім нагрівом, хлібну бабку не потрібно перевертати. 
Моя мультиварка старенька, тому так)))
Подавати хлібну бабку можна зі сметаною чи м'ясним бульйоном в якому варилося м'ясо додавши до бульйону приправу з коренів... як теплою, так і холодною або підсмаженою на вершковому маслі на другий день. 
Хлібна запіканка чи начинка(наголос на А, як кажуть в народі) смачна в любому вигляді і дуже ситна.  

Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 11 Октября 00:25
# 0

А ещё эту бабку можно назвать "Прощай фигура!" 

Классный рецепт  забрала в КК! У нас частенько хлеб лишний остается, да и на работу что-то в качестве быстрого и сытного перекуса нужно готовить, т.к. нет возможности нормально поесть  И твоя бабка — отличный вариант 

richinna 12 Октября 14:41
# 0

я не кушаю на работе,поэтому даже и не задумалась, что такой вариант отлично подходит для перекуса,особенно если есть хотя бы микроволновка на работеНа здоровье,Яночка и буду рада если тебе пригодится! Спасибо за дополнение и коммент!

konfairy 11 Октября 09:08
# +1

Во-во, у меня теперь тоже хлеб остается (ясно, кто в доме больше всех поедал пирожные и булки). Иннуш, а как переворачивается, без заморочек? Или леворуким лучше в духовке запечь?

richinna 12 Октября 14:44
# 0

Я достаю кастрюлю и выавливаю на большое блюдо, а потом обратно в кастрюлю 
Моя мама готовит в казанке в духовке(бо мультиварка,как я подарила,то уже который год стоит не тронутая новенькая наверное на случай если газа не будет

konfairy 12 Октября 14:55
# +1

Моя тоже многое не признаёт, говорит: "Мне спешить некуда, я ничем не занята, ну, и тому подобное" Хотя соковыжималкой пользуется же. Не-е, я лучше тоже запеку в духовке, а то ещё не поймаю бабку и будет: " Несите подушки, сегодня ужинаем на полу!

richinna 12 Октября 14:58
# 0

Oksana_sadova 11 Октября 10:03
# 0

Беру в КК однозначно, досить часто залишається хліб, а з нього можна приготувати от таку смакоту. Інна,дякую

richinna 12 Октября 14:46
# 0

Дякую,Оксана! З хлібом не пробувала, бо їмо тільки чорний і чоловік все що залишається ріже і робить домашні сухарики з оливковою олією і адигейською сіллю, а от з батоном то дуже смачно!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014