Десерт "Креп Сюзет"

Автор: Sellin 28 Ноября 2013
Десерт \

Це найпопулярніший десерт французької кухні. Солодкі млинці - крепи, які подаються в апельсиновому соусі. 

Історія походження цього десерту неоднозначна, одні вважають, що назву він отримав завдяки коханню короля французького Едуарда VII до артистки Сюзанни. Інша ж теорія походження десерту говорить, що ця актриса Сюзанна, після спектаклів завжди їла млинці, а шеф-повар, що їх готував, для того аби їй сподобатись і придумав цей чудовий рецепт. Кому яка більше подобається історія вибирайте для себе, але головне зпробуйте цей десерт.

Інгридієнти:

Млинці - крепи:                                                 Апельсиновий соус:

 яйця - 2 шт.                                            апельсин - 1шт.   

 вершки - 200 мл.                                    цукор - 40-50 г

 молоко - 150 мл.                                    масло вершкове - 40 г

 борошно - 120 г                                      коньяк

 цукрова пудра - 30 г

 сіль ТМ «Salute di Mare» - 0,5 ч.л.

олія для смаження млинців

Приготування:

Готуємо млинців:

Яйця збиваємо з молоком, сіллю

Додаємо просіяне борошно
вершки (в мене домашні)
цукрову пудру. Якщо загусте тісто можна додати трішки молока
Смажимо до готовності з двох сторін. Сковорідку змащуємо олією силіконовою кісточкою

Готуємо апельсиновий соус:

На сковорідці плавимо цукор

Знімаємо цедру апельсина і вичавлюємо сік
До розплавленого цукру додаємо масло
додаємо цедру апельсина, протушити 1хв
додаємо апельсиновий сік і викладуємо складені вчетверо млинці. Ще додають коньяк і фламбують крепи (підпалюють) Дуже ефектно виглядає, якщо готуєте для гостей. В мене без коньяку.
протушуємо 2-3 хв.
Смачного!













80

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 28 Ноября 2013
# 0

Sellin 28 Ноября 2013
# 0

forum 28 Ноября 2013
# 0

Фантастика! Это реально ооооочень вкусно! +100 автору..

P.S. Кто будет готовить именно по этому рецепту.... возможно фото не передало цвет карамели из сахара.. не ждите, пока сахар начнет настолько темнеть.. и мы вливали сначала фреш, а в конце затягивали сливочным маслом, флабируя коньяком... влияет это на вкус, правильно ли?... решайте сами. Подавать можно и с мороженым.

forum 28 Ноября 2013
# 0

сори... мы использовали апельсиновый сок... шеф говорил так вкуснее... не знаю, так как с фрешем не пробовал.

Sellin 29 Ноября 2013
# 0

Дякую З морозивом буде просто відмінно — це 100% 

Ви праві, щодо карамелі, я сама здивувалась, коли цукор розплавився і відразу ж став таким темним (можливо це через сковорідку, чи через її темний фон, думаю коли б готувала в керамічній з білим дном не було б такого відтінку на фото). А, щодо різниці між соком і фрешем не знаю, спробую з соком, хоча так мені було дуже смачно  

forum 29 Ноября 2013
# 0

готовил сегодня... спасибо, что напомнили об этой вкусняшке... Рекомендую пробовать всем! Если бы участники могли голосовать за блюда, я бы отдал свой голос Вам!

Sellin 29 Ноября 2013
# 0

Ще раз Вам дякую, мені дуже приємно 

П.с. Я Леся і до мене можна на ти

forum 29 Ноября 2013
# 0

ок.

forum 29 Ноября 2013
# +1

Карамель

Апельсиновый сок, цедра..

Сливочное масло..

Теплые блинчики, фламбирование... последнее фотик игнорировал))

Вкуснотище!

Sellin 29 Ноября 2013
# 0

Умм з морозивом.

Гарна карамель і на білому фоні сковорідки це чудово видно 

forum 29 Ноября 2013
# 0

да... признаю свою ошибку... все дело в фоне сковородки... прошу прощения!

Sellin 30 Ноября 2013
# 0

Zmeychka 30 Ноября 2013
# 0

Даже не хочу ничего говорить! Кто это пробовал — все поймет! Однозначно +5!!!

Sellin 2 Декабря 2013
# 0

Дякую

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014