Макове рослинне молоко / Маковое растительное молоко

Автор: richinna 5 Сентября 16:07
Макове рослинне молоко / Маковое растительное молоко
Все більше набувають популярності рослинні молока,які можуть бути кориснішими за тваринне молоко. 
Ось наприклад, макове молоко, приготовлене в домашніх умовах має великий вміст кальцію і дуже смачне на смак,особливо для тих хто любить мак, або страждає безсонням чи алергією на лактозу, таке молоко рекомендовано пити на ніч теплим чи холодним.
Вміст кальцію (міліграм на 100 грам продукту):
Мак - 1460
Кунжут - 783
Кропива - 713
Халва - 670
Мигдаль - 252
Лісовий горіх - 226
Молоко або будь-які кисломолочні продукти - 150
Простий йогурт - 200
Фруктовий йогурт - 136
Твердий сир (Чеддер, Едам і т.п.) - 750
М'який сир - 260

Потрібно:

  • Мак 50 г
  • Ванільний цукор 1 ч.л.
  • Мед 2-3 ч.л.
  • Вода тепла фільтрована 400 мл
Мак замочити у склянці очищеної води на 12годин. 
Це можна зробити зранку, щоб ввечері приготувати молоко.
Злити зайву воду з маку.
Додати ванільний цукор та мед.
Розтерти блендером або в макітрі.
Долити теплу воду та збивати блендером ще 3 хвилини.
Процідити молоко через сито в скляну пляшку чи глечик.  
Маковий макух можна віджати та використовувати у випічці,наприклад: 
Пляцок "Маковичок"  
Маковий пиріг з кукурудзяним штрейзелем 
Манник з маком 
Макова завитуха 
Бублик з маком 
Плюшки з маком
Зберігати молоко в холодильнику не більше 3-х діб. 







Смачного!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 6 Сентября 16:17
# 0

На память приходят слова: "Мов обпився маком..." Мабуть, це снодійне!

richinna 6 Сентября 16:33
# 0

Ну не так щоб снодійне,може трошки заспокійливе але не наркотичне точно, тож не з маковиня молоко

konfairy 6 Сентября 17:16
# 0

Эх, а я уже было подумала...

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014