Абрикосовий торт

Автор: Rina 16 Апреля 2016
Абрикосовий торт
Взимку так часто не вистачає яскравих кольорів, тепла та сонечка)
І от зима минула, каштани розпустили листя, але до абрикосів ще не дуже скоро, тому варто пошукати серед запасів на зиму частинку сонця - абрикосове варення)

Нам знадобиться:

  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 250 мл.
  • Борошно 250 мл.
  • Абрикосове варення 1 (0,5л) банка
  • Агар-агар 1 ч.л.
  • Кон’як чи бренді 100 мл.
  • Кокосова стружка
Чомусь, бажання готувати торти приходить дуже пізно)
Цього разу трохи раніше, ніж шоколадний бісквіт з заварним кремом)))
Готуємо бісквіт:
Яйця збиваємо з цукром до густої піни, додаємо борошно та ставимо в духовку або в мультиварку.
Приблизно на 30-40 хвилин при 180-200°С.
Готовий бісквіт ставимо охолоняти, потім розрізаємо на 3 частини.

Абрикосове варення ретельно перемішуємо з алкоголем (в пропорції 2:1), якщо треба, то додаємо трохи цукру.
За бажанням, можна блендером перебити до однорідної маси(я залишила з шматочками).
Перемазуємо 1-й та 2-й коржі (тобто нижній та середній).

Для верхнього готуємо окремо.
Приблизно 5-6 ст.л. абрикосового варення подрібнюємо блендером, додаємо агар-агар розведений у воді та доводимо до кипіння на повільному вогні.
Рівномірно розподіляємо по поверхні та ставимо в холодильник.
Прикрашаємо на свій смак)
Смачного!

І яскравої вам весни!)
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 16 Апреля 2016
# 0

В мене вчора вночі теж таке бажання було, а сьогодня ніяк не настроюся

konfairy 16 Апреля 2016
# 0

Белый Захер! (Щас тапками забросают) Так, шо то я не поняла: "Абрикосове варення ретельно перемішуємо з алкоголем (в пропорції 2:1)" , а в рецепте на 0,5 л банку всего 100 г коньяка А если серьёзно, тортик замечательный, нежный, кисло-сладкий, абрикосовый джем и бисквит — самое лучшее сочетание (на мой вкус)

Rina 16 Апреля 2016
# 0

Я забыла указать, что у меня ушла не вся банка варенья

Коньяк добавляла только "во внутреннее" варенье, то есть только на нижний и средний коржи (примерно, 150-250 мл варенья и 100 мл алкоголя).

А верхний слой с агаром делала с водой (варенья ушло 100-150 мл и немного воды (2-3 ст.л. + 1 ч.л. агара).

Rina 16 Апреля 2016
# 0

Спасибо за отзыв)

Я обожаю бисквитные торты с кислинкой

Думаю, что со смородиной должно быть вкусно очень, но только со свежей.

P.S. Это я в Варусе увидела мороженную черную смородину и теперь жду свежую)

Zmeychka 18 Апреля 2016
# 0

Не только на меня среди ночи кулинарное вдохновение находит!

Тортик замечательный! 

Rina 18 Апреля 2016
# 0

"Ночь — это время глупых мыслей и потрясающих идей."

Zmeychka 18 Апреля 2016
# 0

Согласна на все 100! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014