Солимо, квасимо, маринуємо гриби /Солим,квасим,маринуем грибы

Автор: richinna 5 Мая 2014
Солимо, квасимо, маринуємо гриби /Солим,квасим,маринуем грибы

Купила відро підсадків(садовий шампіньйон),всіляких розмірів, ось і вирішила самі маленькі замаринувати,середні заквасити та засолити, а котрі більші відварити та заморозити.

Гриби перебрати, почистити від бруду,помити та відварити 3-5 хвилин.
Це щодо підсадків(печериць).
Якщо Ви маєте справу з іншими грибами,наприклад підпеньками,їх потрібно варити хвилин 40 в двох-трьох водах.
у воду бажано додати 1 ст.л. лимонного соку або кислоти на кінчику ножа, тоді гриби будуть світлішими.
Відварені гриби викинути на сито,остудити та дати стекти воді.

Пропорції спецій та води для маринованих,солених та квашених грибів будуть з розрахунку на 0,5 л вже підготовлених та відварених грибів. 
Маринуємо:

Вода 400-500 мл
Сіль- 2 ч.л.
Цукор- 1ст.л.
Перець горошком- 6 шт.
Духм'яний перець- 6 шт.
Гірчиця в зернах- 2 ч.л.
Гвоздика- 1 шт.
Лаврове листя 1-2 шт.

Варимо маринад 5 хвилин.





 Додаємо 3-4 ст.л. оцту та гриби,даємо закипіти та викладаємо гриби в стерилізовану банку.
Закручуємо кришкою,
перевертаємо догори дном та даємо остити(інші гриби можна ще закутати.
Квасимо:

Вода - 500мл
Лаврове листя- 2шт.
Кріп(сухі гілочки з насінням)
Сіль -1 ст.л.
Перець духм. та горошком- по 4 шт.
Варити маринад 10 хвилин.

Також до квашених грибів потрібне листя вишні,смородини та часник.
На дно банки викласти декілька зубчиків часнику,листя вишні та смородини,гриби,знову часник і листя,гриби. 

Зверху прикрити кропом,часником та листям.
Залити маринадом та накрити марлею. Поставити на блюдо та залишити на 3-5 дні при кімнатній температурі.
Коли гриби заквасяться, потрібно злити розсіл,прокип'ятити його,помити банку. Гриби промити,покласти новий кріп та часник в банку з грибами, та залити маринадом,закрити кришкою. Зберігати в холодному місці.

Солимо:

На дно емальованої каструлі покласти кріп,перці та часник.
Зверху гриби( 0,5 л)- 1 ст.л. солі, знову кріп та часник. 
Покласти під прес в холодильник на 5-7 днів.
Гриби пустять сік, в цьому маринаді їх і потрібно зберігати.

Смачного!

115

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
julinka 5 Мая 2014
# 0

отличный МК, забрала

richinna 5 Мая 2014
# 0

Спасибо,Юль! На Здоровье!

Innochka 5 Мая 2014
# 0

Очень люблю грибочки маринованные 

richinna 5 Мая 2014
# 0

попробуйте еще квашеные или соленые, они намного полезнее и очень вкусные!

Innochka 5 Мая 2014
# 0

Спасибо 

Bizeshka 5 Мая 2014
# 0

Вкуснотища

richinna 5 Мая 2014
# 0

Спасибо!

Ольга FSN 5 Мая 2014
# 0

Які смачненькі 

richinna 5 Мая 2014
# 0

Дякую,Оля!

Ксюша 5 Мая 2014
# 0

А я таких и не видела 
И фото просто чудесны! 

richinna 6 Мая 2014
# 0

Ксю,они после сморчков появляются... в садах(у моей бабушки росли в траве под чайной розой,елкой,яблоней и сливами) и возле полей,и в посадках, и в лесу. Теже шампиньоны- только вырощеные не исскуственно. Я их очень люблю... тушеные или жареные с картошечкой...мммммммм.... они очень ароматные!!! это мои любимые весенние грибы!!!!!! я стараюсь их заготовить впрок,но не каждый год их так много!

Меланка 6 Мая 2014
# 0

Які ж вони всі гарнесенькі! 

richinna 6 Мая 2014
# 0

Дякую! щей смачненькі

Zmeychka 6 Мая 2014
# 0

Очень подробный и интересный рецепт!  Утащила! Хочу попоробовать засолить! Жаль только, что в моей местности такие грибочки, собраные в лесочках и посадках, есть опасно для жизни (((( поэтому довольствуемся магазинными... 

Marsella 7 Мая 2014
# 0

Только хотела спросить, ты где грибов насобирала, вроде не сезон! Взяла в КК, ради этого мариновання я пожалуй сама насобираю в Уральских лесах!

richinna 7 Мая 2014
# 0

О, у Вас можно солить и квасить бочками! Очень вкусные соленые грузди и рыжики! Грузди надо конечно вымачивать предварительно.

richinna 7 Мая 2014
# 0

Ян,опробуй магазинные шампиньоны засолить

konfairy 18 Июня 2016
# 0

Попробую по этому твоему рецепту лисички посолить и заквасить! 

richinna 18 Июня 2016
# 0

ок мой муж обожает соленые и квашеные грибы супер закуска

konfairy 20 Июня 2016
# 0

Мои лисички (квасятся). Такие весёленькие получились!

richinna 20 Июня 2016
# 0

Красавцы! я вспомнила,мой дед лисички солил в деревяной бочечке

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014