Кабачки квашені

Автор: richinna 7 Августа 2016
Кабачки квашені
Хрусткі квашені кабачки дуже подібні за смаком на квашені огірки. Квашеними кабачками можна замінити квашені огірки в стравах. А також квашені кабачки добре підходять для закуски.

Потрібно на 1,5 л банку:

  • Кабачки (цукіні) молоді 1 кг
  • Листя хріну 2 шт.
  • Кріп (парасолька з насінням) 2 шт.
  • Часник 5-6 зубчиків
  • Естрагон (тархун) 10 см гілочки
На дно банки викласти придавлений часник та листя хріну.
Додати парасольку кропу
 та гілочку естрагону.
Кабачки молоді та свіжі,помити і порізати на 2-3 ковбички, а їх на 4-6 частин.
Скласти цукіні щільно в банку.
Зверху порізати ще 1-2 зубчики часнику.
Прикрити кабачки парасолькою кропу та листям хріну.

Для розсолу:

  • Вода 1 л
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Перець духмяний горошком 5 шт.
  • Лаврове листя 1 шт.
  • Коріандр (цілий) 1/2 ч.л.
  • Перцюга 1/2 шт.
  • Сіль крупна кам'яна 2 ст.л. з верхом
  • Цукор 1 ч.л.
До води додати всі спеції,сіль та цукор. Коріандр легенько роздавити в ступці. Варити маринад 5 хвилин під кришкою. 
Залити процідженим маринадом кабачки, накрити марлею. Я використовую фольгу, в якій роблю виделкою дірочки зверху. 
Залишити кабачки при кімнатній температурі на 3-4 дні для сквашування.
Коли кабачки будуть готові, потрібно злити розсіл та дати йому закипіти. Верхній кріп та хрін викинути. Залити квашені кабачки теплим маринадом та зберігати в холодильнику або погребі. 





Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014