Харісса

Автор: richinna 22 Августа 2017
Харісса
Харісса - гострий пастоподібний соус червоного кольору з перцю чилі (іноді висушеного або в'яленого) і часнику з додаванням коріандру, зіри, солі і оливкового масла. Іноді в пасту додають солодкий перець,томати, оцет, м'яту, лимонний сік, оливки, пелюстки троянди. Соус використовують в супах, м'ясних і рибних стравах, подають до кускусу, рису і макаронних виробів, піци, бутербродів і обов'язково готують із харіссою - шакшуку.

Потрібно:

  • Перцюга 2 шт.
  • Перець болгарський сушений 4-5 ст. л.
  • Насіння перцю болгарського(сушеного і меленого 1 ст. л.
  • Паприка (копчена сушена) 1 ст. л.
  • Часник 5 зубч.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 60 мл
  • Коріандр 1 ч.л.
  • Насіння тміну чи зіри 1 ч.л.
Я використовувала сушений болгарський перець, насіння з болгарського перцю(підсушене в духовці та перемелене)  і свіжу(заморожену) перцюгу без насіння. 
Скласти все у високу ємність, додати коріандр, сіль, часник та насіння тміну.
Влити олію та вичавити сік лимону.
Все перебити блендером до пастоподібного стану.
Зберігається паста Харісса в холодильнику в закритій ємності до 2-х місяців. 

Смачних Вам страв!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 22 Августа 2017
# 0

Яскравий і за кольором, і за смаком! А дошка на фото справжня? Треба спробувати сушений солодкий перець перевести у свіжий, цікаво, скільки його брати.

richinna 27 Августа 2017
# 0

Дошка справжнісенька десь з мого року 

konfairy 27 Августа 2017
# 0

timtatka 23 Августа 2017
# 0

Який колір, яка консестенція........ммм обожнюю все гостре, до КК

richinna 27 Августа 2017
# 0

Дякую, ця паста урізноманітнює страви і насичує смаком і гостротою

gutka 8 Сентября 2017
# 0

Супер, також люблю гостреньке. Сьогодні треба перцю гострого придбати і приготувати.

richinna 10 Сентября 2017
# 0

дякую! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014