Бульйон по-закарпатськи

Автор: richinna 28 Июля 2016
Бульйон по-закарпатськи
Ви колись готували курячий бульйон з капустою кольрабі? Бо для мене це велика новизна! Так варять запашний бульйон на Закарпатті з різним корінням: селера, петрушка, морква і кольрабі. 
А з індичої шиї,Ви колись варили бульйон? 
Спробуйте,це дуже смачно і ароматно!

Потрібно на 3-х літрову каструлю:

  • Селера 1/2 шт.
  • Корінь петрушки 1,5 шт.
  • Морква 2-3 шт.
  • Кольрабі 1/2 шт.
  • Шия індика 1 шт.- 500 г
  • Сіль,перець за смаком
  • Лаврове листя,перець духмяний,гвоздика за смаком
Ця шия індика вважається маленькою,її вага 500 г, а бувають і до 1 кг,дуже довгі, як яловичі хвости)))
У холодну воду занурити шию індика, та поставити варитися. 
Коли вода починає кипіти,я першу воду зливаю,знову набираю свіжу та ставлю на повільний вогонь. 
Довожу до кипіння,знімаю шумовиння та весь час варю на повільному вогні,щоб бульйон був прозорим!
Приготуємо коріння для бульйону. 
Коріння потрібно приготувати в двох різних вариантах: 
1) Селеру: 1/2 почистити та 1/4 частину розрізати навпіл.
Корінь петрушки 1 шт. почистити та порізати на 2-3 частини, з морквою зробити теж саме. 
Я люблю солодкуватий бульйон,тому моркви додаю багато.


2) Моркву та 1/2 петрушки почистити та порізати тонкими кружальцями. 
1/4 селери та 1/2 кольрабі нарізати кубиком. 
Коли звариться шия індика,потрібно додати коріння.
Спочатку ті,що порізані великими кусками, та продовжувати варити бульйон.
Коли коріння майже звариться,додати до бульйону спеції... 
та  мілко нарізанне коріння разом з кольрабі. 
Варити бульйон з індичою шиї та коріння ще 10 -15 хвилин. 
А тим часом,поки наварюється бульйон,можна зварити лапшу для бульйону та викласти її на дно миски. 
Вермішель варимо окремо у підсоленій воді, та промиваємо холодною водою,це теж не завадить бути бульйону прозорим.
На вермішель викласти куски м'яса з індичої шиї.
А комусь може і без м'яса, залити вермішель гарячою ароматною юшкою.
Залити все запашним бульйоном з індичої шиї та коренів, прикрасити зеленню петрушки. Бульйон по-закарпатськи- це дуже смачно та ароматно!





Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 28 Июля 2016
# 0

Какой красивый прозрачный бульон с крухочками жира! Ой, Иннуш, у тебя столько необычного, то борщ с кабачками вместо капусты (кстати, у меня сейчас кабачков — море, а капуста не выросла), то кольраби в супе... А с лапшой идеально просто придумала — сварить отдельно, я вообще всегда в супе варю, и он не очень прозрачный получается. 

richinna 28 Июля 2016
# 0

Лапшу только отдельно! И варить бульйон только на медленом огне,иначе не будет прозрачным!!! 
Тот же бульон только без мяса!

richinna 28 Июля 2016
# 0

У нас опять  в этом году с кабачками неурожай! Жарко,сухо... покупаю по 5-6 грн. за кг на икру кабачковую. 
А с кольраби,это не моя идея, это так на Закарпатье варят!

richinna 29 Июля 2016
# 0

И корень петрушки у них продается на вес и старая и молодая, как  у нас морковь! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014