Нототенія із соусом з базиліку

Автор: Oksana_sadova 11 Августа 13:37
Нототенія із соусом з базиліку
Смачна рибка із дуже цікавим і смачним доповненням - соус із базиліку.

Ингредиенты

  • нототенія (тушки без голови) 4 шт
  • часник (зубчики) 1 шт
  • базилік фіолетовий
  • сир твердий 50 г
  • олія оливкова 50 мл
  • лимони 1 шт
  • спеції

Рибу почистити (зрізати верхній і нижній плавники, від луски). Рибу ретельно вимити і потім насухо витерти серветками — це важливо. Далі рибу посолити і посипати спеціями.Підготовлені тушки риби надрізати ножем з кожного боку — кілька надрізів з проміжком 3 см один від одного (глибина до 1 см). Тушки риби обмазати приправами добре і залишити на 10 хвилин.

Поки нагрівається духовка, у форму викладаємо рибу на нарізані шматочки лимона, форму варто перед викладанням лимона змазати олією трошки. Рибу змазати оливковою олією і викласти у форму на лимони (бажано щоб вони не доторкалися одна до одної).

Запікати у духовці при 200 С — 20-30 хвилин.

Поки запікається риба готуємо соус. В блендері збиваємо листя базиліку, часник і попередньо натертий на терці сир, додати трошки солі. Подрібнити, щоб кусочки сиру були як горошинки насіння гірчиці. Додати до соусу 2 ст.л. оливкової олії.Все перемішати. Соус готовий.
На тарілку викласти готову рибу і збоку соус. Смачного!

25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014