Маринований салат-гарнір з гарбузом

Автор: richinna 18 Сентября 18:27
Маринований салат-гарнір з гарбузом
Основним інгредієнтом цього салату-гарніру виступає гарбуз. Такий салат можна готувати на зиму або куштувати вже через добу після приготування. Добре підходить в якості гарніру до риби,птиці та м'ясних стейків. 

Потрібно:

  • Гарбуз 500 г
  • Ратунда 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3-5 зубч.
  • Петрушка 3-5 гілочки
  • Перець чилі 1 шт.
Гарбуз почистити порізати на часточки, брусочки чи кубики, як Вам краще подобається.

Для маринаду:

  • Вода 250 мл
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Олія 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 3 ст. л.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духм'яний 5 шт.
  • Суміш перців горошком 1/2 ч.л.
  • Імбир порошок 1/3 ч.л.
  • Коріандр в зернах 1/3 ч.л.
  • Гірчиця насіння 1/3 ч.л.
Влити в кструлю воду та закип'ятити. Влити олію,оцет,сіль,цукор,перці та гвоздику. 
Викласти в каструлю гарбуз та варити на повільному вогні 5 хвилин.
Почистити часник,цибулю та ратунду.
Порізати овочі на часточки,петрушку порізати лише листочки. Перець чилі не різати! 
Додати до гарбуза в маринаді імбир, насіння коліандру та гірчиці, премішати.
Додати цибулю та перець чилі.
Як тільки закипить кинути в каструлю ратунду чи болгарський перець,перемішати та дати закипіти.
В кінці додати петрушку з часником
Перемішати,як тільки закипить через хвилину вимкнути салат-гарнір.
Розкласти по стерилізованим банкам,залити маринадом і закатати. 
Або скласти в ємність остудити та відправити в холодильник на одну добу.
Маринований гарбуз в салаті-гарнірі добре смакує з рибою,птицею та м'ясними стейками. 











Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 18 Сентября 18:39
# +1

Це для мене щось новеньке, консервації з гарбузом ще не пробувала

richinna 18 Сентября 20:35
# 0

Значить,пора починать

Oksana_sadova 19 Сентября 15:42
# 0

Я щось того року в продажі ротунди не бачила, щось в нас вона не дуже популярнаПамятаю з дитинства, як мама мариновану робила, оце смакота була, по декілька порцій закручувала

richinna 19 Сентября 15:46
# 0

Оксана, а в якому регіоні ти живеш?

Oksana_sadova 19 Сентября 15:49
# 0

м.Львів

richinna 19 Сентября 15:53
# 0

Класно,давно у Львові не була,все збираюсь-збираюсь і ніяк не виходить, як не одне то друге,так і роки проходять з цими роботами

Oksana_sadova 19 Сентября 20:23
# 0

Завжди раді бачити А ти з якого регіону? 

richinna 19 Сентября 20:38
# 0

Я з маленького але теж історичного міста Кам'янець-Подільський

Oksana_sadova 19 Сентября 20:45
# 0

КласМи на наступне літо плануємо з чоловіком  у Кам'янець-Подільський поїхати, наші друзі їздили того року, приїхали дуже задоволені 

richinna 19 Сентября 21:03
# +1

Ласкаво Просимо! У нас тут свята майже кожні вихідні)))  З 04 по 07 жовтня 2016 року в м. Кам’янець-Подільський відбудеться головна повітроплавна подія року – Чемпіонат України з повітроплавного спорту на теплових аеростатах

Oksana_sadova 19 Сентября 21:06
# 0

gutka 29 Сентября 20:27
# 0

якщо там будеш, зроби для нас трішки фото)))

richinna 29 Сентября 20:48
# 0

я вже давно не хожу на такі заходи мене взагалі дуже важко випхати з хати на вихідні  хіба дочка піде,то пофоткає 

gutka 29 Сентября 20:25
# 0

оце так, і я все прошу чоловіка поїхати на вихідні до Кам'янець-Подільського, може колись впрошу))) він у мене по роботі постійно в поїздках, тому вже як вдома — то ніде не хоче(((

richinna 29 Сентября 20:49
# +1

такий як я

gutka 29 Сентября 20:22
# 0

А я цього року сама виростила в себе на грядці, пару кущиків, але я її так люблю, що на закрутки не лишається, їм просто як яблука))))

richinna 29 Сентября 20:42
# 0

сьогодня з'їла баночку 0,5 гарбуза замість гарніру до індички, смачно було дуже і чим більше їш тим більше хочетьсяякийсь диво-салат-гарнір

gutka 29 Сентября 21:19
# 0

тааа, ну в мене ще пару перчинок залишилось, тоді завтра спробую й собі приготувати)

richinna 29 Сентября 21:37
# 0

можна звісно і без перцю,то так...за смаком)))))))

gutka 29 Сентября 22:00
# 0

ні, як на мене без перцю не те))) я в сезон його скрізь використовую, і обов'язково пару смужечок до маринованих помідор)

richinna 29 Сентября 22:05
# 0

значить тобі треба його насушити на зиму,він зберігає і смак і аромат)))

AERHY55 29 Сентября 17:22
# 0

на зиму заготовка отличная! когда еще поешь арбузы помимо лет. Спасибо!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014